Allix-Forte étrend-kiegészítő

Allix-Forte az allergiaszezonban!

 

Az ALLIX-Forte étrend-kiegészítő hatóanyagai (növénykivonatok, vitaminok, immunerősítő cink) támogatják az orrcsatorna és a hörgők tisztántartását, a könnyű légzést, segítik az immunrendszert a légúti nyálkahártyák egészségmegőrzésben. Segítik az immunrendszer működését nyári meghűlések idején.

 

*****************************************************************************

NYÁRI-ŐSZI POLLENÁRADAT: HOGYAN VÉDEKEZZÜNK?

 

Készülj fel! Hosszabbodik az allergiaszezon

A klímaváltozás nem kedvez az allergiásoknak. A tavaszi hirtelen bekövetkező felmelegedés miatt több allergén növény kezd egyidőben virágozni, hosszabb a növények virágzási ideje, ami kedvezőtlenül hat az allergiások szervezetére.

 

Az allergia ma már népbetegség

Az allergia nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója bizonyos anyagokra, mint a pollen, élelmiszerek, gyógyszerek, por, állati szőrők, nehézfémek. Jelenleg kb. 400 millió ember szenved az allergai tüneteitől szerte a világon, de a WHO becslése szerint 2025-re a világ lakosságának fele küzdhet allergiával.

 

A szénanátha a leggyakoribb allergiás betegség

Tavasszal  a mogyoró, éger, juhar, nyár és fűzfa virágzásával kezdődik a pollenszezon, majd a fűfélék, a rozs, a búza és az egyéb növények pollenszórásával folytatódik. A legmagasabb allergenitása a pázsitfűféléknek, az üröm- és parlagfűnek van, utóbbi augusztus-szeptember hónapokban tombol.

 

Kezelni kell az allergiát!
A kezeletlen allergia következménye lehet az akut és krónikus orrmellék- és arcüreggyulladás, középfül- és torokgyulladás, illetve az ekcéma és az asztma.

Hatékony kombináció a légút egészségéért

 

A pollenallergiával küzdőknek kedvező hatásúak lehetnek egyes növények hatóanyagai.  Világszerte egyre elterjedtebben alkalmaznak olyan természetes hatóanyag-keverékeket, amelyekben a vitaminok, antioxidánsok mellett a légút tisztaságát támogató növények (torma, fokhagyma és gyömbér) kivonatai is szerepelnek. A népi gyógyászat ezeket a növényeket évszázadok óta alkalmazza a könnyű légzés fenntartására, az orr- és a toroknyálkahártyák tisztaságának elősegítésére. A régi tapasztalatok alapján készült az évekig sikeres ALLIX egészség-védő hatóanyag-kombináció, amelyet a kutatók a közelmúltban újabb komponensekkel egészítettek ki: az ALLIX-FORTE készítményben jelentős szerepe van a görögszéna szaponinjainak, az immunrendszer normál működésében fontos C- és D3-vitaminoknak és az egészsges immunműködéshez fontos cink mikroelemnek. A kombináció feladata a légúti nyálkahártyák egészséges állapotának, normál vastagságának támogatása,  a légút tisztántartása pollenáradat idején és náthás időszakokban is.

A légút irritációja csökkenthető

A légút allergének általi irritációja lokális gyulladást vált ki, ami  a helyi oxidációs-redukciós folyamatok egyensúlyának eltolódását eredményezi. A kialakuló oxidatív stressz pedig elnyújtott vagy akár súlyosbodott légúti problémákhoz vezethet. Antioxidánsok (C-vitamin, bioflavonoidok, zöld-tea katechinek) segíthetik a légúti nyálkahártyák oxidációs folyamatainak  stabil, normál  működését, védekező képességét. Az immunrendszer normál működésére gyakorolt hatásuk is fontos, amely jól érezhető nyári-téli  meghűlések orrfolyás idején.

 

A torma, fokhagyma és gyömbér általánosan fogyasztott fűszernövényeink, igen erős ízük miatt kapszulázott formában kerülnek forgalomba. Az  ALLIX_FORTE minden korosztálynak, gyermekeknek is nyugodtan adható a légút egészségének támogatására. Alkalmazása szükség szerint ajánlott a tavasztól őszig tartó pollenidőszakban, általában por- vagy szőrallergia esetén és az egészséget veszélyeztető téli időszakban is a könnyű tiszta légzés fenntartására.