LÉGÚTI ALLERGIA? SZÉNANÁTHA?

Az ALLIX-Forte étrend-kiegészítő hatóanyagai (növénykivonatok, vitaminok, immunerősítő cink) támogatják az orrcsatorna és a hörgők tisztántartását, a könnyű légzést, segítik az immunrendszert a légúti nyálkahártyák egészségmegőrzésben. Segítik az immunrendszer működését nyári meghűlések idején.

 

NYÁRI-ŐSZI POLLENÁRADAT: HOGYAN VÉDEKEZZÜNK?

Az allergiások száma egyre növekszik hazánkban, ,integy 2 millió az allergiások száma és minden tizedik gyermek pollenérzékeny. A forró nyár miatt a parlagfű korábban elkezdte ontani pollenjeit, a SZÉNANÁTHÁVAL küzdőknek fokozott gondot kell fordítaniuk légútjuk egészségére. A szervezet túlzott immunreakciójaként légúti gyulladás és váladékozás kezdődhet, amely tüsszögést, köhögést, orrfolyást, könnyezést és szemviszketést eredményez.

 

Hatékony kombináció a légút egészségéért

A pollenallergiával küzdőknek kedvező hatásúak lehetnek egyes növények hatóanyagai.  Világszerte egyre elterjedtebben alkalmaznak olyan természetes hatóanyag-keverékeket, amelyekben a vitaminok, antioxidánsok mellett a légút tisztaságát támogató növények (torma, fokhagyma és gyömbér) kivonatai is szerepelnek. A népi gyógyászat ezeket a növényeket évszázadok óta alkalmazza a könnyű légzés fenntartására, az orr- és a toroknyálkahártyák tisztaságának elősegítésére. A régi tapasztalatok alapján készült az évekig sikeres ALLIX egészség-védő hatóanyag-kombináció, amelyet a kutatók a közelmúltban újabb komponensekkel egészítettek ki: az ALLIX-FORTE készítményben jelentős szerepe van a görögszéna szaponinjainak, az immunrendszer normál működésében fontos C- és D3-vitaminoknak és az egészsges immunműködéshez fontos cink mikroelemnek. A kombináció feladata a légúti nyálkahártyák egészséges állapotának, normál vastagságának támogatása,  a légút tisztántartása pollenáradat idején és náthás időszakokban is.

 

 

A légút irritációja csökkenthető

A légút allergének általi irritációja lokális gyulladást vált ki, ami  a helyi oxidációs-redukciós folyamatok egyensúlyának eltolódását eredményezi. A kialakuló oxidatív stressz pedig elnyújtott vagy akár súlyosbodott légúti problémákhoz vezethet. Antioxidánsok (C-vitamin, bioflavonoidok, zöld-tea katechinek) segíthetik a légúti nyálkahártyák oxidációs folyamatainak  stabil, normál  működését, védekező képességét. Az immunrendszer normál működésére gyakorolt hatásuk is fontos, amely jól érezhető nyári-téli  meghűlések orrfolyás idején.

A torma, fokhagyma és gyömbér általánosan fogyasztott fűszernövényeink, igen erős ízük miatt kapszulázott formában kerülnek forgalomba. Az  ALLIX_FORTE minden korosztálynak, gyermekeknek is nyugodtan adható a légút egészségének támogatására. Alkalmazása szükség szerint ajánlott a tavasztól őszig tartó pollenidőszakban, általában por- vagy szőrallergia esetén és az egészséget veszélyeztető téli időszakban is a könnyű tiszta légzés fenntartására.