Lepje meg családját bio lisztekből készült finomságokkal, melyekhez válogasson a Biopont termékei közül!

Fedezze fel a megújult csomagolásba került bio liszteket a Bioponttól!

Megszokott minőség, széles választék és sokrétű felhasználás jellemzi a Biopont kínálatában szereplő bio liszteket, melyek megújult külsővel jelentkeznek. Az alapanyagul szolgáló gondosan válogatott gabonafélék ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak és igen ízletes ételeket készíthetünk felhasználásukkal. A választékban a hagyományos lisztek mellett megtalálhatóak teljes kiőrlésű változatok is, illetve egy igazi különlegesség, a szőlőmagliszt.

Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb a BL-55 jelölésű bio finomliszt, amely kiváló alapanyaga a pék- és cukrászsütemények, pizzák, panírok készítésének, levesek és főzelékek sűrítésének. A BL a búzaliszt rövidítése, míg az 55 a hamutartalomra utal, amely a készítés után visszamaradt ásványi anyag tartalom mértéke, ami ebben az esetben 0,55% lehet.

A finomliszt mellett a kínálatban szerepel a bio teljes kiőrlésű (BLTK-200) és a bio graham (GL-200) búzaliszt is, melyekből önmagukban vagy más lisztekkel keverve nagyon finom kenyereket, édes- és sós süteményeket vagy akár kelt tésztákat is süthetünk. A különbség a két liszt között a méretben rejlik. A Graham-liszt nagyobb szemcséjű, mert ezt a fajta lisztet nem őrléssel, hanem darálással készítik.

Amennyiben könnyen kezelhető és formázható tésztát szeretnénk készíteni, jó választás a bio durumbúzaliszt. A durum búza, vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb, melynek keményítő tartalma lassabban bomlik le, mint a hagyományos liszteké. Palacsinta és pizzatészták készítéséhez, valamint főzelékek sűrítéséhez is tökéletes alapanyag.

A teljes kiőrlésű bio rozslisztet (RL-190) elsősorban kenyerek sütéséhez ajánljuk. Alacsony sikértartalma miatt azonban nem célszerű tisztán rozslisztet használni a sütéshez! A tökéletes eredmény érdekében érdemes maximum 50-50%-ban más lisztekkel keverni.

Napjainkban nagy népszerűségnek örvend a tönkölybúzaliszt, melynek alapanyaga egy ősi búzafajta. Felhasználásával érdemes kísérletezni, használhatjuk a búzafinomliszt alternatívájaként a fehér bio tönkölybúzalisztet (TBL-70), melyből mennyei kelesztett és omlós tésztákat készíthetünk. Kenyerek, sós aprósütemények és kekszek készítéséhez pedig a teljes kiőrlésű bio tönkölybúzalisztet javasoljuk.

Teljes kiőrlésű bio zablisztünkből isteni süteményeket kreálhat, mivel a búzaliszthez hasonlóan viselkedik. Bátran keverhetjük más finomított vagy teljes kiőrlésű lisztekkel, kitapasztalva a számunkra legmegfelelőbb textúrát és ízeket. Levesek, főzelékek, szószok sűrítésére pedig tökéletesen alkalmas a bio fehér rizs- vagy kukoricaliszt. Utóbbiból édeskés ízének köszönhetően remek süteményeket is süthetünk.

Speciális termékünk a bio szőlőmagliszt, ami nem más, mint a szőlő apró magjainak finom őrleménye. Keverhetjük teába, kávéba, kefírbe, joghurtba, vagy 5-7%-ban liszthez adagolva süthetünk belőle süteményeket is. Külsőleg is alkalmazható: kozmetikai pakoláshoz keverve bőrünket is táplálja!