Lencse másképp! Ismerje meg a Biopont újdonságát, az ízletes, gluténmentes mogyorós lencse snack-et!

BIO, GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK A BIOPONT-TÓL

 

Egyre több ősi gabona és hüvelyes jelenik meg manapság az étrendünkben, ami nem is csoda, hiszen újra kezdjük felfedezni ezeknek az alapanyagoknak a jótékony tulajdonságait. A lencse is – amelyet előszeretettel fogyasztunk leves vagy főzelék formájában – az egyik ilyen kultúrnövényünk közé tartozik.

Mivel napjainkban sajnos folyamatosan nő az ételintoleranciával rendelkezők száma, így a lencse egyik legnagyobb vitathatatlan előnye, hogy gluténmentes. Ezenfelül igen gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben is. A lencse többek között A-vitamint, többféle B-vitamint, kalciumot, foszfort, folsavat, magnéziumot, káliumot, cinket és vasat tartalmaz. Továbbá érdemes megemlíteni jelentős rosttartalmát, melynek révén hozzájárulhat az emésztés megfelelő működéséhez. Nem utolsó sorban pedig kiváló fehérjeforrás. Érdemes tehát a lencsét gyakrabban beiktatni az étrendünkbe, figyeljünk azonban, hogy jó minőségű terméket válasszunk, lehetőleg biot.

A mostanság egyre több terméken található bio, öko, organikus, pure – és még sorolhatnánk – elnevezések viszont sajnos nem minden esetben jelentik azt, hogy valóban bio élelmiszerről van szó. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, hogy bio élelmiszert vásárolunk, a termék csomagolásán keressük a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. védjegyét és/vagy az EU levél alakú ökológiai logóját és kódszámát.

És, hogy miért érdemes a biot választani? A biogazdálkodás során minden szintetikus (műtrágya, növényvédő szerek) illetve természetidegen anyag (GMO szaporítóanyag) használata tiltott, így a bioélelmiszerek vitamin-, tápanyag- és ásványi anyag tartalma magasabb, valamint fogyasztásuk bizonyítottan egészségesebb. Továbbá akik fogyasztottak már bio élelmiszert, bizonyára tapasztalták, hogy egészen más, tartalmasabb íze van a tiszta, bio élelmiszereknek, mint a hagyományos eljárással készült termékeknek.

Az üzletek gazdag kínálatát látva persze sokszor fejtörést okoz, hogy mely termék(ek)et válasszuk, még akkor is, ha egyszerűen csak valami finom nassolnivalóra vágyunk. Ilyenkor az íz mellett az egészséges és tudatos táplálkozás hívei ugyanis egy sor más tényezőt is figyelembe vesznek, ráadásul óriási igény van az újdonságokra és az olyan étrendünkbe visszatérő szinte elfeledett, de újra népszerűvé váló alapanyagokra is, mint például a lencse.

A jó hír az, hogy a Biopont kínálatában már kapható az új, igazi különlegességnek számító termék, a ropogós lencse snack, amelyet a földimogyoró tesz ellenállhatatlanul finommá. Amellett, hogy kizárólag jó minőségű, bio alapanyagokból készül, a termék gluténmentes és vegán. A mogyorós mellett pedig érdemes megkóstolni a hagymás-borsos és enyhén sós változatot is!