A Biopont panírmorzsával mostantól gluténmentes változatban is elkészítheti kedvenc rántott ételeit!

BIOPONT GLUTÉNMENTES PANÍRMORZSA

 

Ahogyan világszerte, úgy sajnos hazánkban is évről évre nő az ételérzékenységgel rendelkezők száma. A kellemetlen tünetekkel járó ételintolerancia hátterében bélműködési problémák állnak, – amelyek sok esetben kihatnak a mindennapjainkra és az életminőségünkre is – ezért érdemes figyelni a testünk jelzéseit és elvégezni a megfelelő vizsgálatokat, amennyiben szükséges.

 

Az ételintolerancia tüneteit az emésztőrendszer váltja ki és az étel elfogyasztását követően általában hosszabb idő múlva jelentkeznek. Ez azt jelenti, hogy akár órák vagy csak napok elteltével észleljük, hogy valami nincs rendben. A panasz pedig igen sokféle lehet a puffadástól elkezdve a hasmenésen át egészen a krónikus fáradtságig, de tapasztalhatunk fejfájást, ízületi fájdalmat vagy akár bőrproblémákat is.

Leggyakrabban a glutén- és laktózérzékenység fogalmával, valamint az ezekhez kapcsolódó diétákkal találkozhatunk. Ezek ugyanis a legtöbbször előforduló ételintoleranciák, melyekre az egyetlen megoldás, ha életmódot váltunk és betartjuk a táplálkozásra vonatkozó előírásokat. Az ételintoleranciával szenvedők számára sajnos ez sokszor egyet jelent a korábban megszokott és élvezetet nyújtó ételekről – például péksüteményekről, tejtermékekről és rántott ételekről – való lemondással. Éppen ezért ilyenkor az egyik legnagyobb kihívás az, hogy megtaláljuk azokat az alapanyagokat és élelmiszereket, amelyek ízletesek, ugyanakkor beleillenek a szigorú étrendbe.

Szerencsére azonban egyre több olyan termék jelenik meg a piacon, amely kiváló alternatívát nyújt a glutén- és laktózérzékenyek számára mind a konyhában, mind a nassolás terén. Ilyen például a Biopont kínálatában található gluténmentes panírmorzsa, amellyel az ételintoleranciával rendelkezőknek sem kell többé lemondaniuk az ízletes rántott ételekről. Legyen szó hagyományos vagy vegetáriánus receptekről, a végeredmény biztosan finom lesz!

A Biopont panírmorzsa kiváló minőségű bio alapanyagokból készül, fő összetevői pedig a rizs-, köles- és kukoricaliszt. Ezeknek a gabonáknak az egyik legnagyobb előnye, hogy gluténmentesek, valamint értékes vitaminokat, ásványi anyagokat és nélkülözhetetlen nyomelemeket is tartalmaznak. A termék továbbá tej-, tojás- és szójamentes, így laktózmentes, illetve vegetáriánus és vegán fogásokhoz is ideális választás.