Cran-C kapszula, Amerikai tőzegáfonya-kivonat

Ősztől egyre gyakrabban jelentkezik a probléma

A változékony, hűvösebb őszi időben is még sokan hordunk miniszoknyát, miniruhát. A szépségért kockáztatunk, de tartósabb kintlét esetén lehűlhet a szervezetünk és könnyen felfázás jelentkezik. Mit tegyünk?  Kellő óvatossággal, előkészülettel elkerülhetjük a fájdalmas tüneteket.

Mit jelent a hajlam?

Az emberek egy jelentős hányadánál gyakran visszatér a vizeletkiválasztó szervek problémája, másoknál nem. Ennek oka, hogy a húgyút baktériumokkal szembeni önvédelmét szolgáló THG fehérjemolekula termelődése egyeseknél hiányzik vagy nem kielégítő. Ilyenkor segíthetnek természetes hatóanyagok, gyógynövények, mint az amerikai nagyszemű tőzegáfonya.

Az amerikai tőzegáfonya (Cranberry angolul) kivonatának első kapszulázott formája Magyarországon 15 éve került bevezetésre, azóta sikeresen bizonyítja kedvező hatását, sokezren eredményesen alkalmazták, alkalmazzák.

Ismeretes, hogy a húgyútba bekerülő és  megszaporodó E. coli baktériumok gyakran okoznak helyi gyulladást. A tőzegáfonya hatóanyagai kedvezőtlen közeget képesek teremteni a húgyútban a baktériumok megtapadásához és így azok nem tudnak szaporodni. Alkalmazásához sok folyadék fogyasztása javasolt, ami segíti a húgyútban megtapadni nem tudó baktériumok kimosódását. Antibiotikum-kezelések esetén azért javasolt tőzegáfonya-kivonatot fogyasztani, mert a baktériumok megtapadásának megakadályozásával gátolja új antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek keletkezését.

Az amerikai OceanSpray tőzegáfonya-kivonata (amely a magyar készítmény hatóanyaga) a klinikai kutatásokban eredményesen alkalmazott proantocianidin hatóanyagot tartalmazza. A termék fentebb leírt hatását jól kiegészíti a kivonat magas antioxidáns- és vitamin-tartalma, amelyek C-vitaminnal segítik az immunrendszert a baktériumok elleni harcban.