Immunerősítés felsőfokon, avagy az életmentő flavonoidok a magyar vörösbogyós gyümölcsökben

A tudományos vizsgálatok jelentős számban szólnak a flavonoidok daganatellenes hatásáról, szív és az érrendszer egészségének védelméről, az immunrendszer erősítéséről.  Ezen hatóanyagok fogyasztásával csökkenthető a környezeti hatások által szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatása, védve ezzel a sejteket, biztosítva azok zavartalan működését.

1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó  flavonoidok csökkentik a kapillárisok törékenységét és áteresztőképességét. Ezen vegyületeknek a növényekben alapvető fontosságú szerepük van, s az emberi szervezetben vitaminszerű hatással rendelkeznek. A flavonoidok bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik a triglicerid, valamint az LDL („rossz” koleszterin) szintjét, és egyúttal emelik a HDL („jó” koleszterin) koncentrációját. Ezzel csökkenthető az érelmeszesedés kialakulásának veszélye.   A legtöbb flavonoid képes lehet olyan folyamatokat meggátolni, amelyek szerepet játszanak a daganatos elváltozások kialakulásában, valamint a kemoterápia mellékhatásait is csökkenthetik. Ez egyrészt antioxidáns tulajdonságukkal, azaz szabadgyököket lekötő, semlegesítő hatásukkal hozható összefüggésbe.

Számos betegség patofiziológiájában feltételezik a szabadgyökök és az általuk okozott oxidatív stressz szerepét. Ezekben a betegségekben, a természetes antioxidáns védekezés csökkenését mutatták ki.  A kutatók felvetették, hogy a természetes antioxidáns anyagok (flavonoidok, vitaminok stb.) pótlásával az oxidatív károsodás csökkenthető, és ezzel a betegségek progressziója késleltethető, visszafordítható.

A polifenolos vegyületek többszörösen hatásosabbak, mint pl. a C vagy az E-vitamin, amelyek bizonyos gyümölcsök (pl. a fekete cseresznye, a különböző áfonya fajták, a kökény, a fekete ribizli) nagy mennyiségben tartalmazzák ezeket a vegyületeket.

A Flavin7 az alábbi gyümölcsök molekulaszeparált kivonata:

 • Vörös szőlő
 • Fekete szeder
 • Fekete cseresznye
 • Fekete ribizli
 • Bodza
 • Szilva
 • Kökény

Ismerjünk meg pár flavonoid vegyületet és azok hatásterületeit!

– A Kempferol öngyilkosságra kényszeríti a rákos sejteket. A kempferol magas bevitele csökkenti a vastagbélrák, petefészekrák, hasnyálmirigyrák és a gyomorrák kockázatát.

– A Myricetin tüdőrák ellenes hatása. Ez a vegyület növelheti a tüdőben levő daganatsejtek pusztulási arányát sugárterápia alkalmazása mellett, élő szöveti környezetben.

– A Silymarin a májregeneráló. Sejtregeneráló hatásának köszönhetően segítséget nyújt a máj folyamatos megújulásában csökkentve a toxinok által okozott sejtkárokat.

– Az Apigenin nem csak mellrák esetén. Megakadályozza, hogy az emlődaganatos sejtek sokkal tovább élhessenek, mint a normális sejtek, gátolja terjedésüket.

– A Hesperidin kiéhezteti a daganatot. Segíti a rákos sejtek önpusztító folyamatait beindítani és csökkenti a daganatok ereződését és korlátozza a tápanyagfelvételt, azaz kiéhezteti a rosszindulatú sejteket.

– Szívinfarktus ellen Resveratrol. Az érrendszerbe kerülve gátolja a vérben keringő zsírok (koleszterin) oxidációját, megakadályozza a zsírszerű ún. plakkok lerakódását az érfalon, amelyek az erek falának rugalmatlanságát okozzák először, majd megvastagodását, és az érfal gyulladását is kiváltják.

A Flavin7 hétköznapi fogyasztásra szánt antioxidáns hatású, prevenciós flavonoid készítmény

FŐBB HATÁSTERÜLETEI:

 • Immunerősítés
 • Gyulladáscsökkentés
 • Antioxidáns hatás
 • Daganatellenes hatás
 • Szív- és érrendszer védelem