A Floraliv® étrend-kiegészítő készítmény B-vitaminok és természetes gyomornedv-ellenálló bélbaktérium kombinációja.

 

 

Miért fontos az egészséges bélflóra megőrzése?

 

Tudta, hogy a szervezet számára értékes tápanya­gok és vitaminok felszívódásán túl az immunsejt­jeink közel 70 százalékának is a bélrendszer ad helyet?

Egészségünk érdekében a bélflóránkat alko­tó, velünk szimbiózisban élő baktériumoknak folya­matosan egyensúlyban kell maradniuk.

Védekező képességünket nemcsak a nyirokszervek, nyirokcsomók és immunsejtjeink támogatják, hanem fontos részét képezi az a pár kilogrammnyi hasznos baktériumtömeg is, amely a bélrendszerben, döntően a vastagbél területén helyezkedik el. A bélrendszer­ben jelen lévő jótékony mikroorganizmusok képesek meggátolni a kórokozók megtelepedését:

Normál esetben a szervezetünket támogató baktéri­umok mellett bélflóránk káros mikroorganizmusokat is tartalmaz azonban a szervezet ezek­kel mindaddig képes felvenni a harcot, amíg egyensúlyi állapot áll fenn, tehát a szá­munkra előnyös baktériumok maradnak túlsúlyban.

A szervezetünk tehát akkor tud megfelelően vé­dekezni a kórokozókkal szemben, ha az immun­rendszerünk megfelelően működik. , illetve hogy a szükséges vitaminok se hiányozzanak.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő étrend-kiegészítőt?

Mivel számos készítmény áll rendelkezésre, nem egyszerű eldönteni, hogy melyiket válasszuk. Az alábbi szempontokat azonban mindenképpen érdemes figyelembe venni a vásárlás során:

 

A BAKTÉRIUMTÖRZSEK SZÁMA

Fontos szempont lehet, hogy lehetőleg minél több­féle baktériumtörzset tartalmazzon a készítmény. A bélflóra károsodását több típusú bélbaktérium hi­ánya idézheti elő – mint ahogy bélflóránkat termé­szetes körülmények között is több száz baktérium típus alkotja.

A bifidobaktériumok, az élesztőgombák, illetve a tej­savbaktériumok azok az alapvető törzsek, amelyek az egészséges bélflórát is alkotják. A három baktériumtörzs mindegyike igen aktívan kutatott klinikailag. Bifidobacterium BB-12 például a világ egyik leg­jobban dokumentált baktériuma, amelyről több mint 300 tudományos publikáció áll rendelkezésünkre.

Az étrend-kiegészítők választása esetén azokat a termékeket részesítsük előnyben, amelyek esetén meg tudunk győződni a benne található baktériumok és vitaminok valós mennyiségéről.

 

GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG

Előnyösebbek azok a készítmények, amelyek speciális összetételüknek köszönhetően gyomor­sav-ellenálló tulajdonsággal rendelkeznek, így szá­mottevő károsodás nélkül tudnak túljutni a gyomor savas közegén a vékony-, illetve vastagbélig.

 

VITAMINPÓTLÁS

Az egészséges bélflóra támogatásához segítséget nyújthat egy olyan készítmény, amely a bélbakté­riumok mellett olyan vitaminokat is tartalmaz, amik támogatják az immunrendszer működését.

 

A Floraliv® B-vitaminok és egymilliárd természetes gyomornedv-ellenálló bélbaktérium kombinációja két kapszulában/két fiolában. Összetevői támogatást jelentenek a szervezetnek és hozzájárulnak a nyálkahártya (így a bélnyálkahártya) normál állapotának fenntartásához, fáradtság, kifáradás csökkentéséhez, energiatermelő anyagcsere-folyamatok fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.

 

 

Étrend-kiegészítő készítmény.

Forgalmazza: Berlin-Chemie/A.Menarini Kft. 2040 Budaörs, Neumann János u.1.