Fogas kérdés-hogyan őrizhetjük meg fogaink egészségét?

Az alapos fogmosás a szájhigiénia fontos része, de még nem minden, hiszen bizonyos ételek rendszeres fogyasztásával is támogathatjuk fogaink egészségét és szépségét, költséges fogorvosi beavatkozások nélkül.

 

A szép és egészséges fogak eléréséhez a rendszeres fogmosás mellett, fontos a minőségi fogkrém kiválasztása is. A legjobb, ha olyan fogkrémet használunk, ami csak növényi eredetű összetevőkből áll, parabén- és fluoridmentes. Ezzel elkerülhetjük, hogy fölösleges anyagokat juttassunk a szervezetünkbe. Ha van rá lehetőségünk, mossunk fogat minden étkezés után, hogy a káros lepedékektől minél előbb megszabadulhassunk.

A fogmosáson túl, az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű ásványi anyag és vitamin bevitele szervezetünknek és fogainknak is jót tesz. A sajtok és joghurtok a fogfehérítésben is fontos szerepet játszanak, védik a fogzománcot és a fogszuvasodás megelőzésében is hatásosak, hiszen tele vannak kalciummal és proteinnel. Ha inkább zöldség pártiak vagyunk, akkor a répa, zeller és leveles zöldek is segítenek a természetes fogvédelemben. Nem szabad kihagynunk az étlapról a gombát sem, amellett, hogy magas az antioxidáns-tartalma, szintén erősíti a fogakat, csontokat. Egyes gyümölcsök kivonata is segít a fogak természetes fehérítésében.

 

 

Vigyázzunk a szénsavas és cukros üdítőkkel, mert ezek csak ártanak fogaink egészégének. Ha mégsem tudunk lemondani róluk, akkor fogyasszuk a főétkezések mellé, hogy a savas hatások ne egész nap érjék fogainkat. Iktassuk be az emésztést segítő zöldségleveket is az étrendünkbe. A sárgarépalé egyebek mellett erősíti a fogakat, a káposztalé a fogíny-, az uborka- és a csalánlé pedig a fogbetegségekre van jó hatással.

Ha a fenti tanácsokra odafigyelünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy fogaink a legjobbat kapják, és természetes fehérségükben ragyoghatnak. Emellett azért ne feledkezzünk el a rendszeres fogorvosi szűrővizsgálatról, évente legalább egyszer!

 

 

A MediLine Nagykereskedésben augusztusban kedvezményes áron szerezhető be a Himalaya sparkly white fogkrém.