GASTRO-BON rágótabletta étrend-kiegészítő

Gyomorégés, savas reflux étkezések után?

Fontos kérdés ez a közelgő ünnepi étkezések előtt. Célunk, hogy nyugodtan fogyaszthassuk e, ami ízlik!

Sokan tapasztalnak égető érzést étkezések után a gyomorban vagy a mellkasban. Ez a kellemetlen állapot, kezdetben ártalmatlan, viszont az étkezés örömét rendszeresen elronthatja.

Nem mindenki tudja, hogy az ilyenkor jelentkező szívszúrásszerű égő érzést sok esetben nem a szív okozza. Ha a gyomor záróizma nem zár rendesen, savas tartalma visszajuthat a nyelőcsőbe. Bekövetkezhet teljesen egészséges embernél is, ha túlzott nyomás nehezedik a gyomorra: pl. elhízás, terhesség, túlevés, szűk ruha miatt.

Statisztikák szerint a savas visszafolyás (reflux) majd minden harmadik embernél előfordul. Enyhébb eseteiben nem tekintjük betegségnek, sokan békésen együtt élnek a kicsit kellemetlen tünetekkel. Amikor a savas gyomortartalom hosszabban sérti a nyelőcső hámsejtjeit, a mellkasban égő érzés keletkezik a szegycsont mögött, aminek persze semmi köze a szívhez. Gyakran ok nélkülinek tűnő köhögés formájában jelentkezik, ha a savas tartalom feljut a légcsőig.

A GASTRO-BON édesgyökér-KIVONATA védi a nyálkahártyát

A nyelőcső nyálkahártyáján a gyomorsav hatására gyulladás alakulhat ki. Kutatások szerint a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyáinak egészséges működését egy természetes növényi anyaggal védeni lehet, amely képes a nyálkahártyák normál vastagodását elősegíteni. A Glycyrrhiza glabra, magyarul édesgyökér flavonoid hatóanyagai a nyállal összekeveredve bevonják a nyelőcső hámszövetét, segítik a normál mennyiségű nyálkaképződést, amely szerepet játszik a helyi savasság semlegesítésében, valamint segítik a gyulladás gátló prosztaglandin egészséges, lokális termelődését.

A GASTRO-BON édesgyökér-kivonatot (DGL), pre- és probiotikumokat tartalmaz. A készítményt rágótablettaként étkezés előtt fél órával kell elfogyasztani. Kedvező a nyelőcső, a gyomor és nyombél hámsejtjeire mind a savas behatások, mind a gyógyszeres irritációk (aszpirin, nem-sztereoid gyulladás gátlók, stb.) esetén. A Gastro-Bon nem előzi meg vagy gyógyítja a reluxot, de tüneteit mérsékli vagy megszünteti. A GASTRO-BON rágótabletta probiotikum összetevői segítik a gyomor- és bélflóra egészséges működésének fenntartását, a normál emésztést.

 

A GASTRO-BON  alkalmazása javasolt:

  • az emésztés elősegítésére,
  • savas reflux esetén a nyelőcső nyálkahártyájának támogatására,
  • laktóz intolerancia esetén a tejcukor bontására,
  • a normál bélműködés segítésére,
  • antibiotikum-kezelések alatt és után a bélflóra támogatására,
  • utazások, nyaralások során a bélműködés segítésére,
  • betegségek alkalmával az immunrendszer támogatására.

 

Adagolás:

Naponta 2×1 db rágótabletta fogyasztása javasolt 20 perccel a főétkezések előtt, folyadék fogyasztása nélkül elrágva. Folyamatosan szedhető.

Kiszerelés: 30 db és 60 db tabletta / doboz