Te is unod már a szénhidrát dús köreteket? Akkor van egy jó hírünk!

Elsőre senki nem gondolná, de lehet egészséges ételeket találni a konzervek között is. Erre jó példák a GLOBUS termékei. Mindamellett, hogy teljeskörűen kontrollálják, hogy csak a legjobb minőségű zöldségek kerüljenek a dobozaikba, a GLOBUS a zöldségkonzervek gyártása során nem használ sem tartósítószereket, sem felesleges adalékanyagokat. Így teljes mértékben megbízhatunk legújabb termékcsaládjában is. Eddig is rendelkeztek BIO portfólióval, de a bio zöldborsó és szuperédes csemegekukorica mellett, a GLOBUS Vital termékei között már olyan újdonságok is megtalálhatóak, mint a Quinoa, vagy a Tönkölybúza konzerv.

Mit jelent ez? Hogy nem kell többé azon gondolkodnod, hogy hogyan váltod ki étkezésedből a burgonyát vagy a tésztát, ha diétázni akarsz! A quinoa teljes értékű fehérje forrás, alacsony a szénhidráttartalma és a glikémiás indexe, ráadásul glutén érzékenyek is fogyaszthatják. Nem véletlenül nevezik szuper élelmiszernek!

De a tönkölybúza jótékony hatásai sem ismeretlenek manapság. A magas rosttartalma csökkenti az LDL koleszterin (ún. rossz koleszterin) szintjét. Attól függetlenül, hogy glutént is tartalmaz, vannak olyan allergiások és glutén érzékenyek, akik hagyományos búzát nem, de tönkölybúzát fogyaszthatnak. Szénhidráttartalma is alacsonyabb, mint a hagyományos gabonaféléké, emellett szintén kedvező glikémiás indexének köszönhetően cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. Mindemellett salátákban, köretként vagy akár joghurtban is egyszerűen fogyaszthatjuk őket.

A Vital termékek között találunk még szójababot és Tönkölybúza Mixet. Az előbbi, megfelelő mennyiségben szintén számos pozitív hatással lehet az egészségre és magas fehérje tartalma miatt remekül helyettesítheti a húsokat. Utóbbi önmagában is egy teljes értékű étkezésnek felel meg, a tönkölybúzát lencsével, borsóval és répával keverték.