Nyári bőrápolás természetesen

Megérkezett a nyár, egyre több időt töltünk a szabad levegőn, akár a kerti munkák során, egy-egy kiránduláson, illetve sütögetésen-grillezésen a családdal vagy barátok körében. Ilyenkor jól esik kimenni a strandra, vízpartokra. Azonban ebben a felhőtlen időszakban is számtalan és észrevétlen veszély leselkedik ránk.

 

 

A nyári időszakban a kiszáradás az egyik legjellemzőbb probléma, melyet a nagy meleg okozta fokozott verejtékezés és csökkent vízfogyasztás idéz elő. Ilyenkor észrevétlenül szerzünk apróbb sérüléseket is, mikor fedetlen testtel mozgunk, dolgozunk, pihenünk a levegőn. A szabadon maradt testrészeinket lehorzsolhatjuk, beüthetjük, valamint könnyebben szedhetünk össze szúnyog- és rovarcsípéseket. Ilyenkor fokozott szükség van megfelelő fényvédelemre is, amennyiben huzamosabb ideig a napon tartózkodunk. Viszont ha már megtörtént a baj, keressünk természetes segítséget! Kerüljük a káros, különböző vegyi alapanyagokat tartalmazó krémeket. Olvassuk el mindig a termék címkéjét és keressük a parabén és kőolajszármazék mentes jelzőket. Így nem csak magunkról, hanem családtagjainkról, gyermekeinkről is megfelelő védelemmel gondoskodhatunk. Ezek a védőkrémek elengedhetetlen társai lehetnek a nyári hónapokban.

A bőrbarát bőrápoló

A körömvirág kivonata hatékonyan ápolja az irritációra hajlamos, érzékeny, gyulladt bőrt, így az egyik leghasznosabb és legsokoldalúbb gyógynövényünk. Népgyógyászatban a bőrkiütések és napégés okozta fájdalmak enyhítésére szintén ajánlják. Enyhítő gyógyír méh és rovarcsípésre. A HERBioticum Körömvirág krém nagyon különleges az elérhető krémek között. A krémben található natúr tisztaságú körömvirág virágfészkeiből nyert olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, hámosító, sebregeneráló és immunstimuláns tulajdonságokkal rendelkezik. A hozzáadott napraforgóolaj jó felszívódású, kedvezően befolyásolja a bőrvédekező reakciót. Kiváló regeneráló tulajdonságain és magas flavonoid tartalmán túl, további +6 gyógynövény kivonatával is gazdagabb. A svájci receptúra alapján készült termék, a natúr tisztaság jegyében parabén és kőolajszármazéktól mentes, illetve nem tartalmaz mesterséges szín- és illatanyagot sem.