Kerüljük el a szorult helyzeteket

Kevés ember mondhatja el manapság magáról, hogy emésztése mindig a napi ritmus szerint működik.  A szorult helyzet kialakulásának hátterében sokszor a felgyorsult életmód áll. A rohanó tempóval ugyanis együtt jár a helytelen és rendszertelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, az állandósult stressz és a megszokott életvitelünket érintő folyamatos változás. Mit tehetünk, hogy mégis egyensúlyba hozzuk emésztésünket?

Tudatos étrenddel a jobb közérzetért

A különböző emésztési panaszok elkerülésének egyik alappillére a tudatos táplálkozás, a megfelelő étrend és életmód megtalálása. A többszöri kisebb étkezés például kevésbé terheli meg szervezetünket. A rendszeres folyadékfogyasztás is hozzájárul a gondtalan emésztéshez, valamint a rostos élelmiszerek is segítségünkre lehetnek. Akinek emésztése hajlamos a diszharmóniára, annak érdemes a kávé és a fekete tea fogyasztását csökkenteni. Zöldségeket és gyümölcsöket pedig inkább 1-2 órával étkezés után fogyasszunk.

 

Jótékony hatású élelmiszerek

A magnézium-tartalmú ételek is kiválóan segíthetnek emésztési panaszok esetén. Ez az ásványi anyag ugyanis enyhe hashajtó hatásáról ismert. Ilyen esetekben fogyasszunk céklát, a spenótot vagy karfiolt. A táplálkozás mellett, emésztőrendszerünket segíthetjük különféle stressz-kezelési technikák elsajátításával, rendszeres testmozgással és elegendő alvással is.

Az életmódváltáson túl

Ha az életmódváltás nem hozta meg a kívánt eredményt, vagy egyszerűen nincs lehetőségünk rá, érdemes más segítséghez fordulnunk. Remek megoldásokat találhatunk az étrend-kiegészítők között is, melyek hatásosak, kíméletesek és természetes alapanyagokkal segítik elő a bélmozgást.

 

 

A MediLine Nagykereskedésben novemberben kedvezményes áron szerezheti be a Wörishofener Darmpflege tablettát 42 db-os kiszerelésben.