Lépj túl rajta!

Az élet úgy jó, ha zajlik – szoktuk mondani. Hogy mindig aktívak lehessünk, és sokáig megőrizhessük a vitalitásunkat, két dologra érdemes odafigyelnünk: ízületeink és a porcok egészségére.

Sokat beszélünk a táplálkozásunkról, vitaminok fontosságáról és persze a mozgásról is, de talán hajlamosak vagyunk kicsit elfeledkezni az ízületek és porcok védelméről. Pedig minden korosztály számára fontos kérdés ez, hisz a megelőzés és a karbantartás kulcsfontosságú ahhoz, hogy később is megőrizzük szabad mozgásunkat. Az egészséges táplálkozás és megfelelő testmozgás segítségünkre lehet ebben is.

 

Egészséges étrenddel, hogy mindig mozgásban maradhass

Két okból is nagy szerepet játszik a táplálkozás az ízületek és porcok védelmében. A túlsúly okozta plusz megterhelés nagy szerepet játszik az olyan problémák kialakulásában, mint a porckopás és az ízületek gyulladása. Jó hír, hogy kiegyensúlyozott étrenddel nem csak a túlsúly okozta kockázatot kerülhetjük el, de számos olyan anyagot is bevihetünk, amik segítenek majd a megelőzésben. Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, mint a hal és a dió segíthetnek a gyulladás csökkentésben, a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása jót tehet ízületi panaszok esetén.  Érdemes a kalcium tartalmú ételek beiktatása is, hisz kiemelten fontos szerepet kaphatnak az egészséges csontozat megőrzésében. A brokkoli és a spenót gazdag kalcium források, és könnyen beilleszthetőek az étrendbe.A testsúlyunk nagyban befolyásolja az ízületeink egészségét, a plusz megterhelés erős hatással van ránk ezen a téren is. Különösen fontos a rendszeres testmozgás, ha ülőmunkát végzünk. Óránként legalább álljunk fel, mozgassuk meg egy kicsit magunkat. Az egyszerű gyakorlatok is sokat segíthetnek, az ízületek egészségének megőrzésén kívül egy kis mozgás a koncentrációban is segíteni fog.

Remek megoldásokat találhatunk étrend-kiegészítők formájában is, melyek megbízhatóan támogatják ízületeink és a porcok védelmét.

 

A MediLine Nagykereskedésben januárban kedvezményes áron szerezheti be a Bioco Porc&Izom Csont Komplex 120 db-os Megapackot.