Nyári üröm űző; rovarok csípése, napégés, horzsolás. MACSKAKAROM GÉL, jó, ha mindig kéznél van a segítség. Most 20% kedvezménnyel!

ÜRÖMŰZÉS AZ ASHANINKÁK CSODANÖVÉNYÉVEL

 

A testünket fedő bőrréteg, egy igen fontos szervrendszer, egy védőburok, ami szabályozza testhőmérsékletünket, érzékeli a fájdalmas és kellemes ingereket, megakadályozza a külső anyagok bejutását a testbe, védőpajzsot nyújt a nap káros sugarai ellen.

A bőr felszínes rétegének betegségei a szaruréteget és a hám mélyebb rétegét érinthetik, különböző a bőr felületén megjelenő enyhébb, – gyorsan gyógyuló – és komolyabb, – lassabban gyógyuló – tüneteket okozhatnak.

Enyhébb tünet együttest kiváltó okok – horzsolás, csípés, háztartási sérülés (vágás, égés-, napfürdőzés, szolárium és szőrtelenítés).

A bőrirritáció egyik gyakori formája a viszketés, ami vakaródzási kényszerben nyilvánul meg. A gyakori kaparással járó viszketés bőrfelületi gyulladáshoz, felülfertőződéshez és hámhiányos állapothoz vezethet.

 

Rovarcsípés okozta bőrirritáció

Bárkivel, bárhol és bármikor megtörténhet, hogy megcsípi egy rovar. A rovarok csíphetnek önvédelemből, és gyakran táplálkozási céllal. Amikor a csípés önvédelemből történik, mérgüket beleeresztik az áldozatukba. Ha viszont táplálkozási céllal teszik, akkor nem bocsátanak ki méreganyagot, viszont fertőző betegségeket terjeszthetnek.

 

Napozás okozta bőrpír

A fájdalmas bőrpír, gyulladás a napozás után kb. 1 órával kezdődik, és 24 órán át erősödik A felégett bőrfelület hólyagossá válik majd pár nap múlva lehámlik.

A géllel történő helyi kezelés szinte azonnal nyugtatja a bőrt és csillapítja a fájdalmat. Enyhíti a tüneteket és elősegíti a sejtek regenerálódását, az óvatlan napozás következtében kialakult elsőfokú égések esetén.

 

Mechanikai ártalmak 

Horzsolás

A bőr felületét ért erős mechanikai hatás következtében a hám és az alatti lévő szövetek kapcsolata sérül, a bőr felszínéről gyöngyözik a vér. Mossuk le bő vízzel a sebet, majd kenjük be a fertőtlenítő hatású géllel a sebet, seb környékét. Helyezzünk rá fedőkötést, amit naponta cserélni kell, így a seb nem fertőződik a környezetből, nem szárad ki, nem húzódik, a sebgyógyulás gyorsabb lesz.

 

 

Háztartási sérülések

A szabadban történő grillezés és a konyha – a mindennapok baleseteinek színhelye. Mindannyiunk jó közérzetének fontos eleme a sérülésmentes, egészséges bőr. Ügyeljünk rá, hogy égési balesetek és egyéb mechanikus kezelési károsodások után is minél előbb regenerálódjon a bőrünk.

 

Az Ashaninka® Macskakarom Gél* gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, sejtmegújító és hámosító hatásánál fogva gyorsan és biztonságosan enyhíti a bőrfelületi panaszokat. Puhítja a sebtáji szöveteket, a bőrt simává teszi. Ugyancsak hatásos kozmetikai kezelések előtt és után, csökkenti a napozás és szolárium és egyéb égések okozta bőrpírt, jótékonyan hat a pattanásos, és rovarcsípés által irritált bőrfelületre. Gyorsan, könnyen felszívódik, segíti immunrendszerünket a betolakodó csírák „lekötésében”, megakadályozva azok elterjedését és szaporodását.

 

* Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, a kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.