Maximmun a maximális immunitásért

Bármilyen élelmiszert, vitamint, vagy gyógyszert viszünk be a szervezetbe, az anyagok útja azonos a tápcsatornában. A bevitt táplálékok különböző fizikai és kémiai hatásokon esnek át, alkotóelemeikre bontódnak, majd a bél nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel, egy részük beépül, majd kiválasztódnak és kiürülnek.

 

A Szájon át termékcsalád megalkotóinak legfőbb hipotézise, hogy a kapszulák, tabletták nem tartalmazzák a növényekből kinyerhető összes értékes hatóanyagokat, vitaminokat. Sokkal nagyobb mennyiségben kellene elfogyasztani, hogy a szükséges hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni. És akkor a mikrobiom állapota miatt nem biztos, hogy a hatóanyagok felszívódása, hasznosulása megfelelő lesz.

  • Előfordulhat, hogy a kapszulák, a tabletták fel sem oldódnak, mire elérik a vékonybél azon szakaszát, ahol fel kellene szívódniuk, vagyis a vitamin nem jut el a sejtekhez.
  • Vagy, ha fel is oldódnak, lehet, hogy nem érintkeznek elegendő ideig a vékonybél falával, ami szintén csökkenti a teljes felszívódás lehetőségét.
  • Az említett felszívódási problémákon túl, problémát jelenthet a kötő-, töltőanyagok, melyek segítségével az összetevők tabletta-formát öltenek. Kevéssé ismert tény, hogy a hagyományos tabletták néha 90% kötőanyagot is tartalmaznak.
  • Sokaknak a kapszula lenyelése és a kapszulahéj anyaga is megterhelést jelent a szervezete számára.

A lakosság nagy része emésztési és felszívódási zavarokkal küzd, tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztani a kapszulákból, tablettákból, hogy a hatásos hatóanyag mennyiséget be tudják vinni, és akkor sem biztos, hogy ezen hatóanyagok felszívódnak. A folyékony formulával ezt a problémát kiküszöböljük, mert már a száknyálkahártyáján keresztül megtörténik a felszívódás.

A szájüreget bő vérellátása és vékony, gazdagon erezett nyálkahártyája viszonylag kis felülete ellenére is alkalmassá teszi különböző hatóanyagok felszívódására. A szájüreg pH-ja közel neutrális, ahol az enyhén bázikus elektrolitok jelentős hányada tud felszívódni a szájüregből.

A mikro-méretű tápanyagok gyorsabban képesek felszívódni a szájnyálkahártyájáról, melynek köszönhetően a hatóanyagok közvetlen a vérkeringésbe jutnak, elkerülve a gyomorsav károsító, módosító hatásait.

  • A hatóanyagok a szájnyálkahártyáról pár másodperc alatt felszívódnak.
  • Gyorsan hat, a felszívódás szinte azonnal megtörténik a száj nyálkahártyáján keresztül
  • Nem tartalmaz kötő- vagy töltőanyagokat, kapszulahéjat
  • Használata kényelmes és egyszerű
  • Folyékony étrend-kiegészítő alkalmazásakor nem jelentkeznek nyelési problémák
  • Vegetáriánus fogyasztók is alkalmazhatják

A Maximmun étrend-kiegészítő spray megvásárolható a Mediline Nagykereskedésben.