JÚNIUS HÓNAPBAN 20% KEDVEZMÉNNYEL A MEDILINE-BAN!

De mi is valójában ez a különleges anyag, amelyről annyi jót hallani. Nos nem más, mint a dolgozó méhek garatmirigyének váladéka. Fehéres, tejszerű, savanykás, jellegzetes illatú anyag, mely megfelelő tárolási körülmények nélkül hamar elveszíti bioaktív hatását. A méhpempő elsősorban a méhanya tápláléka élete első három napjában, azonban minden méhlárva ezt a táplálékot kapja. A sorsuk akkor válik el, amikor a királynőnek kiszemelt apróságot továbbra is ezzel az anyaggal táplálják a dolgozók, míg a többieket leválasztják. Hatására akkor figyeltek fel a modern kori kutatók, amikor rájöttek, hogy ugyanazon petéből fejlődnek a dolgozók és az anyaméhek is. A különbség csak a táplálásukban van.

A munkásméh tulajdonképpen egy fejletlen nőstény, párzásra, peterakásra alkalmatlan és az élettartama nem több 6-8 hétnél. Az anyaméh ezzel szemben képes a szaporodásra és az élete is jóval hosszabb, megfelelő körülmények között akár 3-5 év lehet. És mindez csak a méhpempő csodájának köszönhető…

A méhpempő legfontosabb összetevője a jó minőségű fehérje. A méhpempőben a számos más egyéb vitamin mellett a legfontosabbak a B-vitaminok, amelyeknek a teljes sorozata megtalálható benne (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B12). Ezeket egészítik ki az ásványi sók és a nyomelemek: kálium, kalcium, nátrium, cink, vas, réz, mangán, amelyek együttes jelenléte egymás hatását is erősíti. A méhpempő természetesen nem gyógyszer és nem is csoda elixír, de rendkívül értékes táplálék-kiegészítő. A megfigyelésen alapuló tapasztalatok azt mutatják, hogy a méhpempő hatékonyan erősíti az immunrendszert,  antibakteriális, gombaölő és vírusölő hatóanyagai támogatják a szervezet védekezési mechanizmusait.

 

 

A méhpempő pozitív hatással van a hormonháztartásra, mivel természetes forrása az ösztrogénnek és a progeszteronnak, amelyek termelődésének fokozására is képes a szervezet méhpempő folyamatos fogyasztása által. A méhpempőben található természetes szteroidok számos női funkció vezérlésében vesznek részt így természetes módon segíthetjük a gyermekvállalás esélyének növelését méhpempő folyamatos bevitelével.

Mindezeken felül a méhpempő segít gyomor, és bélrendszeri fekélyek gyógyulásának folyamatában pantoténsav – B5- vitamin – tartalma által, illetve közreműködik allergiás panaszok csökkentésében az immunrendszer felébresztésével.

 A Marnys® Mega 2000 mg méz ízű folyékony étrend-kiegészítő méhpempő összetevője által a méhpempő ismertetett jótékony hatásaival bíró étrend-kiegészítő készítmény, mely hozzáadott cukrot nem tartalmaz, csak természetes módon előforduló cukrokat.

Ajánlott napi fogyasztási mennyiség felnőttek részére napi 1 ivóampulla, reggel étkezés előtt fogyasztva.