VitaMed gyógygomba alapú prémium étrend-kiegészítő kapszula

4 lenyűgöző tény a Ganodermáról

  1. Ganoderma a hosszú élet titka?

Az öregedés lassítása az emberiséget mindig is foglalkoztatta. Bizonyos szinten a pecsétviaszgomba segíthet ebben. 2009-ben egy szaklap egy tajvani tanulmányt tett közzé, amely a Ganodermában található poliszacharidok szerepét prezentálta. Ezek az egyedülálló molekulák ugyanis elősegítik a hosszú élettartamot azáltal, hogy támogatják az immunrendszer működését és megakadályozzák a kóros véredényképződést, amely a daganatos sejtek növekedésében is szerepet játszik. A gomba fogyasztásával a kutatás bizonyossága szerint csökkenthetők ezek a deformitások a szervezetben, ezáltal hosszabb a várható egészségben eltöltött életévek száma is.

  1. Rákellenes hatások

A Ganoderma rendszeres fogyasztása segíthet a rákos sejtek elleni küzdelemben. A vizsgálatok nem csak a tumorok kialakulásának megakadályozásában betöltött szerepére mutattak rá, arra is, hogy a Ganoderma a testben kialakult rákos sejtek leküzdésében is segíthet. 2010-ben a Pharmacological Reports közzétett egy tanulmányt, amely kiemelte a ganoderinsav, vagyis a gombában található triterpén szerepét a tumorok kialakulásának és áttétképződésének gátlásában. A gomba nem közvetlenül a rákos sejtekre hat, hanem egyfajta immunmodulátorként segít a szervezetnek olyan sejtes elemek aktiválásában és szaporításában, amelyek a rákos elváltozások kialakulását képesek gátolni, a kialakult sejteket pedig leküzdeni.

  1. Daganatos betegek fáradtsága: gyakori tünet, ami a Ganodermával mérsékelhető

Egy folyóiratban publikált tanulmány szerint a pecsétviaszgomba javítja a mellrákos betegek kognitív funkcióit és érzelmi jólétét. Azt tanulmányozták, hogy a Ganoderma por fogyasztása milyen hatást gyakorol az emlőrákkal kezelt nőknél a rákhoz társuló fáradtság tekintetében. A tanulmány eredményei arra mutattak rá, hogy a gomba rendszeres szedése szignifikáns mellékhatások nélkül legalább egy hónapig csökkenteni képes a rákkal kapcsolatos fáradékonyságot az érintett betegeknél. Az eredmények ígéretesek, ugyanakkor ez egy előzetes tanulmány volt, mindössze 40 résztvevővel, ezért a jövőben további vizsgálatokra lesz szükség.

  1. Segít kezelni a hepatitis fertőzést

A kutatások arra is rámutattak, hogy a Ganoderma vírusellenes hatást fejt ki a szervezetben, többek között gátolja a Hepatitis B vírus replikációját a májsejtekben. Ezen hatások vizsgálata embereken történt megfigyeléseken alapul, melyek során kimutatták, hogy a vírusos DNS és a keringő antigén mennyisége csökkenthető a gomba alkalmazásával. A Ganoderma májvédő hatásainak alapjául szolgáló mechanizmusok nagyrészt még tisztázatlanok, de számos potenciális biokémiai folyamatot érintettek a vizsgálatok. Például a gomba antioxidáns hatása, a β-glükuronidáz enzim gátlásában és a nitrogén-oxid termelés modulációjában betöltött szerepe, vagy a vírusellenes aktivitása.

Forrás

4 lenyűgöző tény a Ganodermáról