Ovant-Baba kismamavitamin Amerikai klinikai eredmények és a hazai táplálkozási adottságok alapján

Ovant-Baba – kismamavitamin újdonságok

A várandósság a nők életében a legboldogabb időszak, de nem csak boldog, hanem aggódással teli is, hiszen egészséges csecsemőre vágynak, s ezért mindent meg is tesznek.

Több millió várandós nőnek az Egyesült Államok szülészeti klinikáin összegyűlt sokmilliós vizsgálati eredményei rámutattak arra, hogy egyes vitaminok és nyomelemek a szokásosnál fokozottabb bevitele kedvezőnek bizonyul a meddőség, a koraszülések gyakoriságával szemben, csökkentheti a preeclampsia és a hipotireózis okozta problémák előfordulási gyakoriságát. Kedvezö hatás mutatkozott az újszülöttek veleszületett betegségeinek visszaszorításában is. Az új tudományos eredmények figyelembevételével a gyógyszercégek világszerte megújítanak bevált terhesvitaminokat.

A Pharmaforte Kft. kismamavitaminját, az Ovant-Baba komplex kismamavitamin étrend-kiegészítőt az amerikai klinikai eredmények és a hazai táplálkozási adottságok alapján állították össze. Itt említjük az Ovant hormonmentes étrend-kiegészítőt, amely a nehezen kialakuló fogamzások segítője:  http://www.expectababy.hu.

Újdonságok

Az Ovant-Baba kismamavitamin (ovantbaba.hu) 1000NE/nap D3-vitamint tartalmaz.  Az eredmények szerint ennyi jól kimutathatóan védi a terhességet, csökkenti a koraszülés és a vetélés veszélyét, valamint csökkenti a magzat bizonyos veleszületett betegségeinek rizikóját. Erősíti a szülőizmok tevékenységét a kontrakciók során, segítve ezáltal a természetes szülés sikerét.

 

Másik felismerés a szelén mennyiségének fontossága. A megszokottnál magasabb dózisa a vetélések visszaszorítása mellett a kismama egészségét is elősegíti, ugyanis csökkenti a terhesség alatti és utáni depresszió bekövetkezését. Ez különösen Magyarországon fontos kérdés, mert a hazai termőföldek és táplálékok szeléntartalma rendkívül alacsony. Statisztikák szerint Magyarországon a várandós nők 57%-át érinti a szelénhiány, valamint a jódhiány is, miáltal pajzsmirígy problémák fordulnak elő a populáció jelentős hányadában. Az Ovant-Baba szelén-tartalma a napi beviteli referenciaérték 250%-a, jód-tartalma 133%-a!

Az azonos összetételű, de jódmentes Ovant-Baba-2 már kapható a pharmaforte.hu webáruházban és rövidesen patikákban is.

Tudományos ajánlásoknak megfelelően az Ovant-Baba 100 mcg K2-vitamint is tartalmaz a magzat csontépüléséhez és a kismama csontrendszerének, fogazatának megóvására. Segítségével jut a kalcium a csontokba, és óvja az ereket a meszesedéstől.

 

Az Ovant-Baba omega-3 zsírsavai (DHA és EPA) hozzájárulnak a magzat retinájának és agyának minél teljesebb kiépülését, tekintettel arra, hogy a DHA ezek építő komponense. A kismamavitaminok omega-3 zsírsav-tartalma a vizsgálatok szerint azt eredményezi, hogy a babák hamarabb kommunikálnak és később a gyerekek könnyebben tanulnak.

 

Kismamavitamin napi 1x vagy 2x? Az Ovant-Baba ajánlott napi 2×1 kapszulája egyenletesebb hatóanyagszintet biztosít a nap 24 órájában, mint a napi egy darab tabletta. A kisebb, fele méretű dózisoktól az esetlegesen jelentkező mellékhatások kisebbek vagy el is maradhatnak.