Cran-C, tőzegáfonya kapszula

Télen gyakran jelentkezik ez a probléma

Télen a hideg időben előfordul, hogy hosszabban kint kell várakoznunk az utcán, a megállókban. Tartósabb kintlét esetén lehűlhet a szervezetünk és könnyen felfázás jelentkezik. Mit tegyünk?  Kellő óvatossággal, előkészülettel elkerülhetjük a fájdalmas tüneteket.

Mit jelent a hajlam?

Az emberek egy jelentős hányadánál gyakran visszatér a vizeletkiválasztó szervek problémája, másoknál nem. Ennek oka, hogy a húgyút baktériumokkal szembeni önvédelmét szolgáló THG fehérjemolekula termelődése egyeseknél hiányzik vagy nem kielégítő. Ilyenkor segíthetnek természetes hatóanyagok, gyógynövények, mint az amerikai nagyszemű tőzegáfonya.

 

Akik a természetes segítséget kedvelik

Az amerikai tőzegáfonya (Cranberry angolul) kivonatának első kapszulázott formája (Cran-C) Magyarországon 17 éve került bevezetésre, azóta sikeresen bizonyítja kedvező hatását, sokezren eredményesen alkalmazták, alkalmazzák.

Ismeretes, hogy a húgyútba bekerülő és  megszaporodó E. coli baktériumok gyakran okoznak helyi gyulladást. A tőzegáfonya hatóanyagai kedvezőtlen közeget képesek teremteni a húgyútban a baktériumok megtapadásához és így azok nem tudnak szaporodni. Alkalmazásához sok folyadék fogyasztása javasolt, ami segíti a húgyútban megtapadni nem tudó baktériumok kimosódását. Antibiotikum-kezelések esetén azért javasolt tőzegáfonya-kivonatot fogyasztani, mert a baktériumok megtapadásának megakadályozásával gátolja új antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek keletkezését.

Az amerikai eredetű nagyszemű tőzegáfonya kivonata (amely a magyar készítmény hatóanyaga) a klinikai kutatásokban eredményesen alkalmazott proantocianidin hatóanyagot tartalmazza. A termék fentebb leírt hatását jól kiegészíti a kivonat magas antioxidáns- és vitamin-tartalma, amelyek C-vitaminnal segítik az immunrendszert a baktériumok elleni harcban.