Krémes görög babos pirítós

babos pirítós
2021. szeptember 21.

Könnyen elkészíthető, reggelire, vacsorára, vagy vendégváró falatként is megállja a helyét ez a laktató, vegán pirítós.


Adag: 2 | Előkészítés: 5 perc | Főzési/sütési idő: 30 perc


Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. paprika
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1/2 tk kömény
  • 1/2 tk.
  • Ízlés szerint feketebors
  • 400 g paradicsom konzerv
  • 400 g bab mix konzerv
  • 3 ek. KOKO Natúr Kókuszghurt

További hozzávalók:

  • 4 szelet pirítós kenyér
  • KOKO Kókuszmargarin
  • Friss petrezselyem/rozmaring
  • Magozott olajbogyó
  • Növényi sajt

Elkészítés:

Egy serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olíva olajat.
A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, kb. 5 percig. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A hagymás alaphoz hozzákeverjük a többi fűszert, és kis lángos állandó kevergetés mellett további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsom és bab konzervet, valamit a natúr kókuszghurtot és alacsony lángon 10-15 perc alatt megpároljuk. Miután a kenyeret megpirítottuk, megkenjük a kókuszmargarinnal.
Ezután rétegezzük a krémes bab szószt a kenyérre, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel, és a tetejére tegyünk olajbogyót.

Jó étvágyat kívánunk!