Könnyen elkészíthető, reggelire, vacsorára, vagy vendégváró falatként is megállja a helyét ez a laktató, vegán pirítós.
Adag: 2 | Előkészítés: 5 perc | Főzési/sütési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 ek. olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. paprika
- 1/2 tk. fahéj
- 1/2 tk kömény
- 1/2 tk. só
- Ízlés szerint feketebors
- 400 g paradicsom konzerv
- 400 g bab mix konzerv
- 3 ek. KOKO Natúr Kókuszghurt
További hozzávalók:
- 4 szelet pirítós kenyér
- KOKO Kókuszmargarin
- Friss petrezselyem/rozmaring
- Magozott olajbogyó
- Növényi sajt
Elkészítés:
Egy serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olíva olajat.
A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, kb. 5 percig. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A hagymás alaphoz hozzákeverjük a többi fűszert, és kis lángos állandó kevergetés mellett további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsom és bab konzervet, valamit a natúr kókuszghurtot és alacsony lángon 10-15 perc alatt megpároljuk. Miután a kenyeret megpirítottuk, megkenjük a kókuszmargarinnal.
Ezután rétegezzük a krémes bab szószt a kenyérre, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel, és a tetejére tegyünk olajbogyót.
Jó étvágyat kívánunk!