Karfiolos-csicseriborsós curry - MediLine

2021. október 3.

Vegán karfiolos-csicseriborsós curry rengeteg fűszerrel, gazdag ízvilággal. Tökéletes választás a hűvös őszi időben.


Adag: 4 | Előkészületek: 20 perc | Főzési/sütési idő: 40 perc


Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros chili
  • 1 nagy csokor koriander
  • 1 tk. citromfű paszta
  • 1 ek. curry por
  • 1 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. őrölt kömény
  • 1 ek. juharszirup
  • 800 g karfiol (rózsákra szedve)
  • 1 db piros paprika
  • 500 ml KOKO Kókusztej Ital Natúr Cukormentes
  • 200 ml zöldség alaplé
  • 240 g leszűrt csicseriborsó konzerv
  • 170 g KOKO Natúr Kókuszghurt
  • 60 g spenótlevél

Elkészítés:

Serpenyőben felhevítjük az olíva olajat.
Felszeleteljük a hagymát, és 3-4 percig a serpenyőben pirítjuk, amíg üvegessé nem válik és meg nem puhul. Lereszeljük a gyömbért és bele aprítjuk a chilit. Hozzáadjuk serpenyőhöz és még 2 percig pirítjuk.

Levágjuk a koriander szárát, majd aprítás után a serpenyőben lévő hozzávalókhoz adjuk. A leveleit durvára vágjuk és félretesszük.A serpenyőbe tesszük a citromfű pasztát, a curry port, a kurkumát és a köményt, és további 1 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a juhar szirupot, és levesszük a lángot. Ezután beletesszük a karfiolt, a paprikát, és a fűszer pasztát. Végül hozzáöntjük a KOKO Cukormentes Kókusztej Italt és a zöldség alaplevet.

Kis lángon főzzük további 15 percig. Majd hozzáadjuk a csicseriborsó konzervet és további 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a KOKO Natúr Kókuszghurtot, valamint a spenótleveleket és a koriandert. Ízlés szerint tálalhatjuk rizzsel vagy naan kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk!