Ha te is kedveled a kókuszos-csokis édességeket, akkor szinte biztos, hogy neked is nagy kedvenced lesz majd ez a recept. Az elkészítése egyszerű, nem kell sütni, és nem csak a vegánoknak fog ízleni.
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 100 g apró szemű zabpehely
- 15 g cukormentes holland kakaópor
- 50 g Viblance Coco & Choco Ropogós Müzli
- 50 g kesudióvaj (de bármilyen magvajjal tökéletesen működik)
- 50 g kókusztej
- csipet só
- 45 g juharszirup
A töltelékhez:
- 100 g kókusztej
- 50 g Viblance Coco Loco Szuperkása
- 5 g juharszirup (elhagyható)
A tetejére:
- 20 g étcsokoládé
- díszítésként kókuszreszelék
Elkészítés
Az alap hozzávalóit egy keverőtálba mérjük, és addig gyúrjuk míg egy teljesen összetapadt masszát nem kapunk.
Hét felé osztjuk a masszát, majd kis muffin formákba nyomkodjuk. Ügyeljünk rá, hogy a készülő kosárkák alja vastagabb. Ezután mehet a hűtőbe legalább fél órára.
Amíg várakozunk, elkészítjük a tölteléket: egy tálba öntjük a kimért Viblance Coco Loco Szuperkását a juharsziruppal, majd felöntjük a forró kókusztejjel. Csomómentesre keverjük és félretesszük egy kis időre, hogy kihűljön.
Ha már a kosárkák alapjai megdermedtek, kivesszük őket a hűtőből és megtöltjük az elkészített zabkásával.
Utolsó lépésként a 20 gramm étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a kosárkáink tetejére öntjük, egy kevés kókuszreszelékkel díszítjük. Végül nincs más hátra, mint újra a hűtőbe tenni őket, és kivárni, amíg a csoki megdermed. Ezután hozzá is láthatunk!
Jó étvágyat!