

Végre ismét itt a karácsonyi készülődés ideje. Szerintünk a karácsonyi kekszreceptekből soha nem elég, ezért most mi is megosztjuk az egyik kedvenc receptünket. Jó sütést kívánunk!
Hozzávalók:
- 120 g mandulaliszt
- 50 g TrendaVit kókuszliszt
- 1 csomag sütőpor (gluténmentes)
- 1 csipet só
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (gluténmentes)
- 80 g KOKO kókuszmargarin
- 70 g TrendaVit xilit
- 1 db tojás
Elkészítés:
Először összekeverjük a liszteket sütőporral, a fűszerkeverékkel és egy csipetnyi sóval. Ezt követően a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a xilitet, majd kézi vagy gépi habverő segítségével homogén állagúvá keverjük. Amikor ez elkészült, ráöntjük a száraz alkotókra, és kézzel összegyúrjuk a masszát. Ha nagyon ragadós a tészta, akkor kevés lisztet még tehetünk hozzá.
Ahhoz, hogy jól formázható legyen fél-egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Amikor ez letelt, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, amelyre kézzel 15 db lapos, kör alakú kekszeket formázunk. Előmelegített sütőben 150° C-on kb. 20 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és miután kihűlt, tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk!