Glutén- és tejmentes mézeskalács keksz

Mézeskalács keksz
2021. december 1.

Végre ismét itt a karácsonyi készülődés ideje. Szerintünk a karácsonyi kekszreceptekből soha nem elég, ezért most mi is megosztjuk az egyik kedvenc receptünket. Jó sütést kívánunk!


Hozzávalók:

  • 120 g mandulaliszt
  • 50 g TrendaVit kókuszliszt
  • 1 csomag sütőpor (gluténmentes)
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (gluténmentes)
  • 80 g KOKO kókuszmargarin
  • 70 g TrendaVit xilit
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Először összekeverjük a liszteket sütőporral, a fűszerkeverékkel és egy csipetnyi sóval. Ezt követően a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a xilitet, majd kézi vagy gépi habverő segítségével homogén állagúvá keverjük. Amikor ez elkészült, ráöntjük a száraz alkotókra, és kézzel összegyúrjuk a masszát. Ha nagyon ragadós a tészta, akkor kevés lisztet még tehetünk hozzá.

Ahhoz, hogy jól formázható legyen fél-egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Amikor ez letelt, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, amelyre kézzel 15 db lapos, kör alakú kekszeket formázunk. Előmelegített sütőben 150° C-on kb. 20 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és miután kihűlt, tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!