Vegán Granolás Tiramisu

2022. január 14.

Szereted a tiramisut, de kerülöd a nyers tojást? Ne mondj le a csodás desszertről, készítsd el inkább vegán változatban!


Hozzávalók:

A KESUKRÉMHEZ:

  • 200 g kesudió
  • 150 g kókuszkrém
  • 70-80 g juhar szirup
  • 50 g olvasztott kókuszolaj
  • ¼ tk vanília őrlemény

A KÁVÉ KRÉMHEZ:

  • 40 ml fekete kávé
  • 1 tk kakaó
  • 20 g olvasztott kókuszolaj

 

A MORZSA RÉTEGHEZ:

  • Viblance Csokoládés kávé granola

Elkészítés:

Áztassuk be a kesudiót egy éjszakára vagy 2 órára meleg vízbe.

Tegyük a kesukrém hozzávalóit aprítógépbe, és turmixoljuk krémesre, majd öntsük át a tálba a krém 2/3-át.

A maradékhoz adjuk hozzá a fekete kávét, kakaóport és az olvasztott kókuszolajat. Turmixoljuk homogén állagúvá.

Tegyük a krémeket 1 órára hűtőbe, majd kezdődhet a rétegezés: Viblance Csokoládés kávés granola- kávés krém-kesukrém és így tovább.

Végül szórjuk meg egy kis kakaóporral és fogyaszthatjuk is, vagy visszatehetjük pár órára a hűtőbe, hogy jobban összeálljanak a rétegek.

Jó étvágyat kívánunk!