Szereted a tiramisut, de kerülöd a nyers tojást? Ne mondj le a csodás desszertről, készítsd el inkább vegán változatban!
Hozzávalók:
A KESUKRÉMHEZ:
- 200 g kesudió
- 150 g kókuszkrém
- 70-80 g juhar szirup
- 50 g olvasztott kókuszolaj
- ¼ tk vanília őrlemény
A KÁVÉ KRÉMHEZ:
- 40 ml fekete kávé
- 1 tk kakaó
- 20 g olvasztott kókuszolaj
A MORZSA RÉTEGHEZ:
- Viblance Csokoládés kávé granola
Elkészítés:
Áztassuk be a kesudiót egy éjszakára vagy 2 órára meleg vízbe.
Tegyük a kesukrém hozzávalóit aprítógépbe, és turmixoljuk krémesre, majd öntsük át a tálba a krém 2/3-át.
A maradékhoz adjuk hozzá a fekete kávét, kakaóport és az olvasztott kókuszolajat. Turmixoljuk homogén állagúvá.
Tegyük a krémeket 1 órára hűtőbe, majd kezdődhet a rétegezés: Viblance Csokoládés kávés granola- kávés krém-kesukrém és így tovább.
Végül szórjuk meg egy kis kakaóporral és fogyaszthatjuk is, vagy visszatehetjük pár órára a hűtőbe, hogy jobban összeálljanak a rétegek.
Jó étvágyat kívánunk!