Gluténmentes zserbó

2022. február 1.

Omlós tészta dióval, baracklekvárral és fényes csokoládémázzal. A zserbót mindenki szereti, és a gluténérzékenyeknek sem kell róla lemondania.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 55 dkg mandulaliszt
  • 30 dkg TrendaVit kókuszliszt
  • 15 dkg TrendaVit kókuszzsír
  • 1 dl Koko kókusztej
  • 2 dl tejföl
  • fél tasak sütőpor
  • 15 dkg TrendaVit eritrit
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porrá őrölt TrendaVit eritrit
  • 1 kisebb üvegnyi cukormentes lekvár

A tetejére:

  • 15-20 dkg étcsokoládé
  • 1-2 teáskanál TrendaVit kókuszolaj

Elkészítés:

A kókuszzsírt enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta alapanyagait és összegyúrjuk.  Ha kész, három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk. Sütőpapírral bélelünk ki egy nagy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra.

A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük a porcukorral. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk a cukros dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal. Sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük (25-30 perc).

Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az étolajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!