

Omlós tészta dióval, baracklekvárral és fényes csokoládémázzal. A zserbót mindenki szereti, és a gluténérzékenyeknek sem kell róla lemondania.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 55 dkg mandulaliszt
- 30 dkg TrendaVit kókuszliszt
- 15 dkg TrendaVit kókuszzsír
- 1 dl Koko kókusztej
- 2 dl tejföl
- fél tasak sütőpor
- 15 dkg TrendaVit eritrit
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porrá őrölt TrendaVit eritrit
- 1 kisebb üvegnyi cukormentes lekvár
A tetejére:
- 15-20 dkg étcsokoládé
- 1-2 teáskanál TrendaVit kókuszolaj
Elkészítés:
A kókuszzsírt enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta alapanyagait és összegyúrjuk. Ha kész, három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk. Sütőpapírral bélelünk ki egy nagy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra.
A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük a porcukorral. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk a cukros dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal. Sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük (25-30 perc).
Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az étolajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!