2022. február 15.
Itt a farsang, itt a fánkszezon. Ha nincs ötleted, hogy mit süthetnél a jelmezes bulira, akkor ez az egészséges finomság garantált siker.
Hozzávalók
Kb. 14 db fánkhoz
- 100 g TrendaVit kókuszliszt
- 25 g mandulaliszt
- 100 ml KOKO natúr kókusztej ital
- 60 g Royal Green bio kókuszolaj
- 60 g TrendaVit eritrit
- 4 db L-es tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1 csipet TrendaVit Himalája kristálysó
Elkészítés
Egyenletesen összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a kókusztej italt és a tojásokat, a felolvasztott kókuszolajat, valamint a vaníliakivonatot is.
Alaposan eldolgozzuk a tésztát, nyomó- zsákba töltjük, és szilikon vagy tapadásmentes mini fánk formákba öntjük. Töltsük nyugodtan tele, és igazgassuk szépen el a tésztát, elég sűrű az állaga ahhoz, hogy a formáját megőrizze.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Variálhatjuk csokiöntettel, különféle mázakkal.