Új év, új szokások – 5 tipp a zöldebb mosogatásért! - MediLine

2022. március 2.

Egy környezetbarát mosogatószer kiválasztása során, nem könnyű meghozni a helyes döntést. A különféle címkék, a trendi csomagolás és az előremutató ígéretek mellett nehéz megtalálni azokat a termékeket, melyek valódi változást hoznak. Íme 5 dolog, melyekre érdemes odafigyelned!

Nézz a címkék mögé!
Az egyes termékeken különféle címkék jelölik a minősítéseket, az összetevőket és a felhasználást. Érdemes a vásárlás előtt tanulmányozni ezeket, illetve a márkaoldalakon utánanézni, hogy milyen egyéb nem feltüntetett előnyöket hordoznak a termékek. A vegán, öko vagy éppen az újrahasznosított csomagolás jelzése mellett, már magáról a gyártási folyamatról is többet megtudhatsz. Ilyen például az Almawin márkánál a klímasemleges jelölés, melyet a környezettudatos gyártási folyamattal érdemelt ki a vállalat.

Spórolj koncentrátummal!
A legtöbb természetes mosogatószer, koncentrátum formában elérhető, mely nem tartalmaz mesterséges töltőanyagokat, ezzel pedig nem csak a termék használata során, de a szállítás és csomagolás területén is egy sokkal gazdaságosabb megoldást jelent.

Válaszd a minőséget!
Csillogó, tiszta edények, takarékos és környezetbarát felhasználás mellet? Ehhez válaszd a minőséget! Az Almawin természetes mosogatószerek magas zsíroldó és tisztító hatásának titka a cukortenzid és zsíralkoholszulfát tartalmukban rejlik. Alkohol-tartalmának köszönhetően pedig cseppmentesen száradást biztosít. Természetes illóolajok finom illatával.

Óvd a bőröd!
A kézi mosogatás közben fontos a bőröd védelme. Az Almawin termékek bőrregeneráló hatását visszazsírozó búzaproteinek és a homoktövis biztosítják. Bőrsemleges pH-értékét citromsavak adják, melynek során érzékeny és allergiára hajlamos bőrűek is használhatják.

Mosogass környezettudatosan!
A víz és az energia megtakarítása érdekében, áztasd be az edényeket és ne mosogass folyó csap alatt. Továbbá a hatékony tisztításhoz nincs szükség nagy mennyiségű habra, így tartsd be a terméken feltüntetett ajánlott adagokat.