A csodálatos Teafa illóolaj! - MediLine

2022. április 1.

Tudta, hogy a teafa olajnak semmi köze a teákhoz, de még a fákhoz sem? A teafa egy ausztrál őshonos cserje, amit kimondottan a leveleiből kinyerhető értékes olaja miatt termesztenek. A jellegzetesen friss illatú teafaolaj sokoldalúan alkalmazható szépségünk és egészségünk megőrzése érdekében. Ez a közvetlenül a bőrön is használható, erősen fertőtlenítő hatású olaj fertőzések, pattanások és korpás fejbőr kezelésére is alkalmas, sőt az apróbb hegeket is gyógyíthatjuk vele.

Van, aki például azért ragaszkodik épp ehhez az olajhoz, mert minden apró vágásra, szúnyogcsípésre, kiütésre remek azonnali gyógyír és még a repülőre is fel lehet vinni a kis kiszerelésének köszönhetően. A meghűléses időszakban is jó hasznát vehetjük.

A teafa illóolaj hatékonyságának bizonyítéka nemcsak a hagyományokon és a tapasztalatokon alapszik, de számos klinikai vizsgálat és kutatás eredménye is alátámasztja. Ez a természetes illóolaj olyan hatékony, hogy felveszi a versenyt a különféle problémákra alkalmazott mesterségesen előállított vegyületekkel:

Felületes bakteriális bőrfertőzéseknél

Klinikai vizsgálattal bizonyított, hogy a 10%-os teafaolaj tartalmú helyi készítmények hatékonyak a felületes bőrfertőzéseket leggyakrabban okozó Staphylococcus aureus baktérium kezelésében. Ez a hatékonyság nagyjából megegyezik a mupirocin tartalmú kenőcsök hatékonyságával.

Pattanásos bőrre

Antimikrobalis és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően 5%-os koncentrációban hatásos mérsékelt pattanásos bőrtünetek kezelésében. Hatékonysága ezen a téren megegyezik az 5%-os benzoil-peroxid tartalmú készítményekével.

Seborrhoeas bőrgyulladásra

Ez a hámlással járó bőrtünet a lakosság 3-5%-át érinti. A betegség sokszor a hajas fejbőr korpásodásának egyik leggyakoribb okozója is, amiben nagy valószínűséggel szerepet játszik a bőr normál flórájához tartozó gomba, a Malassezia furfur elszaporodása. A teafaolaj gomba ellenes hatása 5%-os sampon formájában hatásosan enyhíti ezeket a tüneteket.

Sebgyógyulásra

Hydrogél formában alkalmazva hűsíti a felületes égési sérüléseket, és azonnali vagy késői alkalmazásával felgyorsul az egyéb felszínes sebek gyógyulása is.

Használja hatékonyan a természet erejét az illóolajok segítségével és számos tünetre megoldást talál vegyszermentesen!