2022. április 4.
Itt a jó idő és vele együtt a grill és burger szezon. Most egy húsmentes változatot hoztunk, mely könnyedén elkészíthető akár a konyhában, akár kint a grillen.
Hozzávalók:
- 4 db hamburger zsemle
- 20 dkg burger szósz
- 10 dkg pácolt uborka
- 5 dkg hagymachips
- 5 dl céklalé
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
- 1 db kisebb tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl olívaolaj
- 1 db Globus Vital csicseriborsó konzerv
Elkészítés
A lecsepegtetett csicseriborsóhoz add hozzá a tojást, céklalét, zsemlemorzsát és a finomra vágott vöröshagymát. ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával, majd formázz belőle 2 cm vastagságú akkora pogácsát, mint a zsemle átmérője.
Egy forró, tapadásmentes serpenyőben süsd meg őket pirosra, majd ízlésednek megfelelően állítsd össze vega hamburgeredet. Halmozd a pogácsára az uborkát, hagymachipset és locsold meg hamburgerszósszal.
Jó étvágyat kívánunk!