Nincs is jobb reggeli, mint a friss, meleg péksüti. Itt az alkalom, süss otthon házi, szénhidrát csökkentett kiflit, és kápráztasd el a családot!
Nehézség: közepes | Elkészítési idő: 25 perc + kelesztési idő | Sütési idő: 10 perc | Adag: 10 db
Hozzávalók:
- 500 g Dia-Wellness CH-10 lisztkeverék
- 20 g friss élesztő
- 15 g sütőmargarin
- 10 g só
- 5 g Dia-Wellness 1:1-es cukorhelyettesítő
- 425 ml víz
Elkészítés:
A tészta összetevőit egybegyúrjuk és 4-5 perc alatt emelkedő fordulatszámon kidagasztjuk.
A kész tésztát 10-15 percig pihentetjük szobahőmérsékleten. Az érési idő elteltével 10 részre osztjuk és felgömbölyítjük. Rövid pihentetés után oválokat nyújtunk belőlük és felsodorjuk őket szivar alakúra.
Enyhén meghajlítva sütőpapírral bélelt lemezen szobahőmérsékleten 40-45 percig kelesztjük.
A kifliket vízzel spricceljük és 220 °C-on 15 perc alatt készre sütjük.