Shilajit - gyógyerő a Himalájából

2022. június 3.

A Shilajit egy gyantához hasonló anyag, nyomelem-tartalma rendkívül magas. A feketés színű természetes anyagban humusz található, amely mintegy 6500 féle növény leülepedett maradékából áll, amelyek a hegység óriási súlya alatt összepréselődtek.


Szerves (oligoszacharidok, gyanták, aminosavak, fitoszterinek, növényi savak, benzoátok, enzimek, vitaminok) és szervetlen (pl. kálium, kalcium, cink, réz, lítium, kova, vas, foszfor, magnézium, mangán, molibdén, natrium, jód) összetevők komplex keveréke. A Shilajit egyike a tápanyagokban leggazdagabb természetes anyagoknak. Összesen 85 különböző ásványi anyag van benne.

Erős antioxidáns. Általános immunerősítő, roboráló hatású, fokozza az időskori vitalitást. Csökkenti a gyulladást. Támogatja a mentális funkciókat. Hatékonyan vesz részt vesz a csontok, ízületek egészségének megőrzésében és a csontosodási folyamat elősegítésében.Osteoporosisos esetekben a Shilajit alkalmazása során a fájdalom 50%-kal mérséklődött, densitrometriás vizsgálatok során pedig az athrophia csökkenése volt megfigyelhető.

„Alig van olyan gyógyítható betegség, amit a Shilajit segítségével ne lehetne megfékezni vagy gyógyítani. Közel 40 különböző betegség kezelésében használták eredményesen pl. nemi és húgyúti betegségek, cukorbetegség, elhízás, bőr alatti vizenyő, ekcéma, krónikus hörghurut, csonttörés.”

Indiai Gyógyszerkönyv, 1908-as kiadás, II. / 28. o.

A Garuda Ayurveda Shilajit-ot keresd a Mediline-ban!