2022. június 16.
Egy finom Alpro Mandulaitallal készülő palacsinta tökéletes megkoronázása lehet az Alpro szójakészítményéből készíthető hab. 10 kis palacsintához a következőkre lesz szükséged:
Hozzávalók:
- 200 g önkelesztő liszt
- 75 g zabpehely
- 5 db tojás
- 750 ml Alpro Mandulaital
- 2 csomag vaníliás cukor (opcionálisan)
Elkészítés:
A lisztet, a zabpelyhet, a tojásokat, a vaníliás cukrot és az Alpro Mandulaitalt robotgéppel keverjük simára. Egy kis serpenyőt közepes lángon hevítsünk fel majd egy kis merőkanálnyi adagot öntsünk a serpenyőbe.
A massza körülbelül 1/10-ét használjuk egy palacsintához, így 10 kisebb palacsintát készíthetünk. Ha a palacsinta mindkét oldala aranybarnára pirult, tálaljuk melegen, a tetejére pedig kanalazzunk egy habtornyocskát, a felvert Alpro szójaalapú habkészítményéből.
Jó étvágyat kívánunk!