Zabpelyhes palacsinta

2022. június 16.

Egy finom Alpro Mandulaitallal készülő palacsinta tökéletes megkoronázása lehet az Alpro szójakészítményéből készíthető hab. 10 kis palacsintához a következőkre lesz szükséged:

Hozzávalók:

  • 200 g önkelesztő liszt
  • 75 g zabpehely
  • 5 db tojás
  • 750 ml Alpro Mandulaital
  • 2 csomag vaníliás cukor (opcionálisan)

Elkészítés:

A lisztet, a zabpelyhet, a tojásokat, a vaníliás cukrot és az Alpro Mandulaitalt robotgéppel keverjük simára. Egy kis serpenyőt közepes lángon hevítsünk fel majd egy kis merőkanálnyi adagot öntsünk a serpenyőbe.

A massza körülbelül 1/10-ét használjuk egy palacsintához, így 10 kisebb palacsintát készíthetünk. Ha a palacsinta mindkét oldala aranybarnára pirult, tálaljuk melegen, a tetejére pedig kanalazzunk egy habtornyocskát, a felvert Alpro szójaalapú habkészítményéből.

Jó étvágyat kívánunk!