Tejmentes, gyümölcsös házifagyi

2022. július 14.

Tudtad, hogy a fagyi házilag is egyszerűen elkészíthető? Ha te is nagy rajongója vagy ennek az édességnek, akkor mindenképpen ki kell egyszer próbálnod az otthoni változatot. Egy olyan alap házi fagyi receptet mutatunk most, amit kedved szerint variálhatsz, ízesíthetsz.

Hozzávalók

  • jégkrémforma
  • fapálca
  • gyümölcs, amit csak szeretsz
  • citromlé
  • KOKO natúr vagy gyümölcsös kókuszghurt
  • édesítőszer: méz vagy eritrit (opcionális)
  • extrák: vanília, fahéj, étcsoki vagy menta

Elkészítés

A gyümölcsöt turmixold össze a választott édesítővel és extrákkal (vanília/fahéj/…)! Még turmixolni sem muszáj, például ha málnás verziót készítesz elég lehet csupán villával összetörni a gyümölcsöt, így kicsit rusztikusabb lesz a fagyid. Egy másik tálba pedig mehet a joghurt egy pici citromlével.

A rétegzésre több módszer is létezik. Bekanalazhatod külön a gyümölcsös részt, majd a joghurtot, majd megint egy kis gyümölcsöt és így tovább. Vagy az egészet összekevered óvatosan úgy, hogy ne kapj homogén masszát és ezzel töltöd fel a formákat. Ha pedig az egészet összeturmixolod, színes fagyikat fogsz kapni. Ha a formák már meg vannak töltve, ne felejtsd el a pálcikákat, hogy miután kivetted kb. 2-3 óra elteltével a fagyasztóból, kényelmesen tudd elfogyasztani a tejmentes fagyikat!

Tipp: ha forró vízbe mártod a formákat, akkor könnyebben kicsusszanhat majd belőlük a fagyi.