Amla smoothie

2022. október 7.

Egy egyszerűen, néhány perc alatt elkészíthető reggeli italt ajánlunk figyelmedbe. Frissít, vitalizál, segíti az emésztést. Alapja az Amla Juice, egy speciális gyümölcs koncentrátum a Garuda Ayurveda-tól.

Hozzávalók:

  • 3 cl Garuda Ayurveda Amla Juice
  • 1-2 szál Zellerszár
  • 1db Banán, érett
  • Idénygyümölcsök ízlés szerint
  • Szűrt víz vagy gabonatej (pl. mandula, zab)

Az Amla (Emblica officinalis – indiai egres) egy Indiában őshonos gyümölcs, sokoldalú gyógynövény, az egyik leggazdagabb C-vitaminforrás. C-vitamin tartalma kb. 20-szorosa a narancsénak, minden 100 g gyümölcs 470-680 mg C-vitamint tartalmaz.

A gyümölcsnek fontos szerepe van az egészség megőrzésében és kiváló antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Növeli a szervezet ellenálló képességét, segíti a jó közérzet és általános erőnlét fenntartását. Ásványokban pl. kalciumban, foszforban, vasban továbbá karotinban, thiaminban és riboflavinban gazdag.

Elkészítés

Öntsük a 3 cl Amla Juice-t a turmixgépbe, majd tegyük hozzá az összedarabolt zellerszárat, gyümölcsöt és a banánt. Adjunk hozzá igény szerint folyadékot, ami lehet víz, lehet gabonatej is.

Turmixoljuk néhány percig a keveréket s már készen is vagyunk. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a remek ital. Fogyaszd rendszeresen, váljék egészségedre!

Az Amla Juice önmagában, shot-ként is fogyasztható, kellemesen fanyar ízű, frissítő élmény.