Szicíliai lencseleves

2022. november 3.

Mindig jól jön egy forró, fűszeres leves, az őszi hűvös, borongós napokon. Most egy tartalmas szicíliai lencseleves receptjét mutatjuk meg.

Hozzávalók:

  • 1 doboz Globus lencse
  • 20 dkg Chorizo kolbász
  • 20 dkg füstölt csülök
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyem gyökér
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg hámozott paradicsom
  • 1 kis csomag petrezselyemzöld
  • 4 db babérlevél
  • néhány szem egész bors
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma

Elkészítés

A füstölt csülköt babérlevéllel, és egészborssal bő, forró vízben főzd puhára, majd tedd egy tálcára hűlni. A megtisztított hagymát vágd finomra és olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket és párold félfővésig.

Ekkor add hozzá a szintén feldarabolt Chorizo kolbászt, a leturmixolt hámozott paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, majd öntsd fel a csülök főzőlevének egy részével és vízzel a kívánt leves állagig.

Forrald 15 percig, majd helyezd bele a lencsét és a nagyobb kockára vágott csülköt. Néhány perc lassú forralás után tálalható.

Jó étvágyat kívánunk!