Mindig jól jön egy forró, fűszeres leves, az őszi hűvös, borongós napokon. Most egy tartalmas szicíliai lencseleves receptjét mutatjuk meg.
Hozzávalók:
- 1 doboz Globus lencse
- 20 dkg Chorizo kolbász
- 20 dkg füstölt csülök
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyem gyökér
- 10 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 15 dkg hámozott paradicsom
- 1 kis csomag petrezselyemzöld
- 4 db babérlevél
- néhány szem egész bors
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Elkészítés
A füstölt csülköt babérlevéllel, és egészborssal bő, forró vízben főzd puhára, majd tedd egy tálcára hűlni. A megtisztított hagymát vágd finomra és olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket és párold félfővésig.
Ekkor add hozzá a szintén feldarabolt Chorizo kolbászt, a leturmixolt hámozott paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, majd öntsd fel a csülök főzőlevének egy részével és vízzel a kívánt leves állagig.
Forrald 15 percig, majd helyezd bele a lencsét és a nagyobb kockára vágott csülköt. Néhány perc lassú forralás után tálalható.
Jó étvágyat kívánunk!