Nincs jobb ilyenkor a hűvös időben, mint egy jó forró és finom almás pite. És mindezt lehet növényi alapon is!
Hozzávalók:
- 2 x 250 gramm előkészített, gombóccá gyúrt omlós pitetészta
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 80 g mazsola
- 1 evőkanál citromlé
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 30 g margarin
- 1 evőkanál liszt
- 75 g cukor
- 1 tk vanília esszencia
- 1 csipet só
- 100 ml Alpro szójakészítmény habkészítéshez
Elkészítés
Egy kivajazott tortaformába helyezzük bele az egyik gombóc kinyújtott pitetésztát. Áztassuk be a mazsolát, majd keverjük össze az apróra darabolt almával, a citromlével és a fahéjjal. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk át a pitetésztával kibélelt tortaformába.
Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben, és keverjük hozzá a lisztet addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília esszenciát, a sót és egy kevés vizet, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük lejjebb a hőfokot és fokozatosan öntsük bele az Alpro szójakészítményt habkészítéshez, folyamatosan keverve.
Ha minden össze van keverve, vegyük le a tűzről és ezt is egyenletesen öntsük rá az almás töltelékre. A másik gombóc tésztát széles csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére rendezzük. Süssük 10 percig 220 ° C -on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 160 ° C -ra, és folytassuk a sütést 35–45 percig, amíg a tészta világos aranybarna lesz.
Közvetlenül tálalás előtt habosítsuk fel a maradék (150 ml) Alpro szójakészítményt habkészítéshez és kanalazzuk rá a még meleg pite szeletekre.
Jó étvágyat!