2023. február 1.
A farsangi szezon egyik megunhatatlan finomsága a fánk. Rengeteg alternatív megoldás létezik, mi most egy gluténmentes receptet próbáltunk ki, és imádjuk!
Hozzávalók:
- 2 db egész tojás
- 3 dkg kristálycukor
- 3 cl rum
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- 35-40 dkg rizsliszt
- napraforgóolaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a rumot, a tejfölt, végül a sót és a szódabikarbónát. Addig keverjük, míg össze nem állnak a hozzávalók. Ezután adjunk hozzá annyi rizslisztet, hogy jól gyúrható, gyenge tésztát kapjunk.
Enyhe lisztes deszkán, sodrófával nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagra. Vágjunk a kinyújtott tésztából rombusz alakokat, középen vágjunk egy kis rést, és az egyik sarkát fűzzük át a résen.
Forrósítsuk fel olajat és süssük aranybarnára a fánkokat, figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Hamar átsülnek, így szűrőkanál segítségével vegyük ki őket az olajból.
Ha kissé meghűltek a kisült csörögefánkok, porcukorral megszórva vagy lekvárral is tálalhatjuk őket.