Gluténmentes, vegán házi keksz

2023. március 1.

Ropogós, de mégis omlós keksz receptet keresel? Ráadásul egy tésztából rögtön 2-félét is készítenél? Akkor ezt mindenképp próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 150 g barna rizsliszt
  • 150 g kölesliszt
  • 50 g mandulaliszt (őrölt mandula)
  • 100 g tápióka keményítő
  • 180 g Koko kókuszmargarin 
  • 100 g TrendaVit eritrit
  • 3 ek hideg víz
  • 1,5 ek kakaópor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A liszteket a hideg vajjal és az édesítővel összegyúrjuk. Ezután kanalanként adjuk hozzá a hideg vizet, hogy jobban összeálljon.

Ha összeállt, felezzük el a tésztát, az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport, a fehéren hagyott részt addig tegyünk hűtőbe, míg ki nem nyújtjuk. A kakaós tészta egyik felét két sütőpapír között nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra és szaggassuk ki, akár pecsétnyomdával, akár a pohárral.

A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben 5-8 percig sütjük (vastagságból függően). A tészta másik részét is hasonlóan készítsük el. 

Frissen és hidegen is tökéletes, ha nem fogyna el egyből, akkor jól záródó dobozban tároljuk!