Sütireceptet keresel, ami beleillik a diétádba is? Akkor készítsd el a mi egyik kedvencünket! Tökéletes kiegészítő lehet kávé mellé vagy az uzsonnás dobozba.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 100 g dió
- 50 g mandula
- 170 g kimagozott datolya
- 150 ml Alpro No Sugars Cukormentes Mandulaital
- 30 g kókuszliszt
- 50 g édesítés nélküli kakaópor (édesítés nélküli)
- 10 g mogyoróvaj
A málnás réteghez:
- 250 g fagyasztott málna
- 15 g chia mag
- 80 g Alpro No Sugars Cukormentes Mandulaital
- 100 g Alpro vanília ízű szójagurt
- 6 g agar-agar
+ Kókuszreszelék a díszítéshez.
Elkészítés:
Készíts elő egy 22 cm átmérőjű sütőformát, és béleld ki sütőpapírral. A diót, a mandulát és a datolyát vágd apróra vagy aprítsd fel egy aprítógéppel. Dolgozd össze a tésztához szükséges alapanyagokat egy robotgép segítségével. Addig hagyd járni a gépet, míg szép, homogén masszát nem kapsz.
Oszlasd el a tésztaalapot a sütőforma alján egyenletesen, és tedd be a hűtőbe amíg nem lesz rá szükség.
Keverd össze a málnás réteghez tartozó alapanyagokat egy közepes méretű serpenyőben. Folyamatos keverés mellett forrald fel. Forrástól számított 2 percig főzd, aztán vedd le a tűzhelyről.
Oszlasd el a málnás krémet a lehűtött brownie alapon, és tedd vissza a hűtőbe még legalább 2 órára. Vedd ki a hűtőből, óvatosan vedd ki a sütőformából, és szórd meg kókuszreszelékkel. Vágd kisebb darabokra.
Tökéletes kiegészítő lehet kávé mellé, vagy az uzsonnás dobozba.