Ha régóta szemezel az otthon készített pékáru receptekkel, de még nem merted kipróbálni, akkor most figyelj! Ráadásul egy szuper liszteveréket is ajánlink hozzá, amivel tökéletes végeredményt érhetsz el.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 150g langyos kókusztej,
- 50g olvasztott ghee/vaj vagy kókuszolaj,
- 1cs (7g) porélesztő
- 1tk só
- 100g Fannizero MAGIC MIX keverék
Elkészítés:
A langyos kókusztejben elkeverjük a porélesztőt, a tojásokat felverjük, majd összeöntjük a porélesztős kókusztejjel és hozzáadjuk a folyékony zsiradékot. Aztán a sót, majd a Magic Mix keveréket!
Összedolgozzuk a tésztát és 20-30 percig letakarva pihentetjük, majd szabadon formázzuk. Ha gyökérkenyeret sütünk, az egész tésztát formázzuk hosszú bagett formára és kettőt-hármat csavarjunk rajta, szórjuk meg Magic Mix keverékkel a tetejét és 4-5 helyen vágjuk be!
Hideg sütőbe tegyük alsó rácsra és 180 fokon süssük 55-60 percig! Sütőfüggő, figyeljük az utolsó 5 percben!
Ebből a receptből bármilyen formájú pékárut készíthetünk, kiflit, zsemlét, bagettet, császárzsemlét, bármit! Minél kisebb annál gyorsabban sül, pékárut elegendő 40 percig sütni! Zsemlékhez érdemes 85-90 grammos bucikat formázni, kiflihez elegendő 75-80 grammos buci, amit tompa háromszög formára nyújtunk és feltekerünk.
Tojással érdemes kenni a pékárut sütés előtt, szezámmaggal díszíthetjük! A kenyeret nem kenjük, azt csak megszórjuk Magic Mix keverékkel! Tökéletes választás hamburgerhez is!