Magic Mix pékáru

2023. május 2.

Ha régóta szemezel az otthon készített pékáru receptekkel, de még nem merted kipróbálni, akkor most figyelj! Ráadásul egy szuper liszteveréket is ajánlink hozzá, amivel tökéletes végeredményt érhetsz el.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás 
  • 150g langyos kókusztej,
  • 50g olvasztott ghee/vaj vagy kókuszolaj,
  • 1cs (7g) porélesztő
  • 1tk só
  • 100g Fannizero MAGIC MIX keverék

Elkészítés:

A langyos kókusztejben elkeverjük a porélesztőt, a tojásokat felverjük, majd összeöntjük a porélesztős kókusztejjel és hozzáadjuk a folyékony zsiradékot. Aztán a sót, majd a Magic Mix keveréket!

Összedolgozzuk a tésztát és 20-30 percig letakarva pihentetjük, majd szabadon formázzuk. Ha gyökérkenyeret sütünk, az egész tésztát formázzuk hosszú bagett formára és kettőt-hármat csavarjunk rajta, szórjuk meg Magic Mix keverékkel a tetejét és 4-5 helyen vágjuk be!

Hideg sütőbe tegyük alsó rácsra és 180 fokon süssük 55-60 percig! Sütőfüggő, figyeljük az utolsó 5 percben!

Ebből a receptből bármilyen formájú pékárut készíthetünk, kiflit, zsemlét, bagettet, császárzsemlét, bármit! Minél kisebb annál gyorsabban sül, pékárut elegendő 40 percig sütni! Zsemlékhez érdemes 85-90 grammos bucikat formázni, kiflihez elegendő 75-80 grammos buci, amit tompa háromszög formára nyújtunk és feltekerünk.

Tojással érdemes kenni a pékárut sütés előtt, szezámmaggal díszíthetjük! A kenyeret nem kenjük, azt csak megszórjuk Magic Mix keverékkel! Tökéletes választás hamburgerhez is!