gyümölcstorta hozzáadott cukor nélkül

2023. június 2.

Gyerekkorunk nagy kedvence a gyümölcstorta. Hogy tudjuk elkészíteni könnyedén úgy, hogy a diétába is beférjen? Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 1 csomag MYyummy Vegán, Cukormentes Piskóta Mix
  • 1 tasak vanília puding por
  • Tetszés szerinti édesítőszer
  • 500 ml növényi ital
  • 2 ek olaj vagy kókuszzsír
  • 270 ml víz
  • 500 g tisztított/mosott gyümölcs

Elkészítés:

A MYyummy Vegán, Cukormentes Piskóta Mixet, a vízzel és az olajjal kikeverjük. Olajjal kikent tortaformába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából és egy tányérra tesszük.

Amíg a tányéron hűl a tortalapunk, egy tűzálló edényben összekeverjük a növényi italt az édesítőszert és a pudingport. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd kis lángon, folyamatosan keverve 2 percig főzzük.

A krémet a kisült tortalapra öntjük és hagyjuk kihűlni.

Mikor a krém szobahőmérsékletűre hűlt, ízlésesen feldíszítjük a gyümölcsökkel és tálalásig hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!