A hónap Menüje - Szeptember

2023. szeptember 1.

Borsófőzelék

Hozzávalók:

  • 450 g Globus Vital zöldborsó konzerv
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dl forró víz
  • 1 ek szárított petrezselyem
  • 2 tk Vegabond natúr vega-mix ételízesítő
  • 2 ek Biopont rizsliszt
  • 400 ml Alpro zab főzőkrém

Elkészítés:

Egy evőkanál olívaolajon 3 dl forró víz hozzáadásával feltesszük a zöldborsót főni. Ételízesítővel, szárított petrezselyemmel ízesítjük. Ezután rászórunk 2 púpos evőkanál rizslisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük a növényi főzőkrémmel (így könnyebben elkerülhetjük a csomósodást).

Ízléstől függően ezen a ponton hozzáadhatunk még vizet a főzelékhez, ha túl sűrűnek ítéljük. Szárított fokhagymával ízesíthetjük, egyet rottyan, és kész is. Ízlés szerint bármilyen feltéttel kínálható, mi gluténmentes virslivel kész.

Jó étvágyat!

Datolyás energiagolyó

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg Kalifa datolya magozott
  • 17 dkg Bertalan akácméz
  • 1 ek  TrendVit chia mag
  • 1 ek Natura lenmag
  • 1 csipet TrendaVit himalaya só
  • 11 dkg It’s Us Naturbit zabpehely
  • 10 dkg Kalifa hántolt natúr pisztácia
  • 12 dkg Nuts&Berries liofilizált tőzegáfonya

Elkészítés:

A kimagozott datolyát, a mézet, a chia és a lenmagot, valamint a zabpehely felét aprítógépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a pisztáciát, a tőzegáfonyát és a maradék zabpelyhet. Képlékeny masszává dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percig.

A masszából kb. 30 db diónyi golyót gömbölyítünk a tenyerünkben, majd jól záródó dobozba csomagoljuk.