Borsófőzelék
Hozzávalók:
- 450 g Globus Vital zöldborsó konzerv
- 1 ek olívaolaj
- 3 dl forró víz
- 1 ek szárított petrezselyem
- 2 tk Vegabond natúr vega-mix ételízesítő
- 2 ek Biopont rizsliszt
- 400 ml Alpro zab főzőkrém
Elkészítés:
Egy evőkanál olívaolajon 3 dl forró víz hozzáadásával feltesszük a zöldborsót főni. Ételízesítővel, szárított petrezselyemmel ízesítjük. Ezután rászórunk 2 púpos evőkanál rizslisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük a növényi főzőkrémmel (így könnyebben elkerülhetjük a csomósodást).
Ízléstől függően ezen a ponton hozzáadhatunk még vizet a főzelékhez, ha túl sűrűnek ítéljük. Szárított fokhagymával ízesíthetjük, egyet rottyan, és kész is. Ízlés szerint bármilyen feltéttel kínálható, mi gluténmentes virslivel kész.
Jó étvágyat!
Datolyás energiagolyó
Hozzávalók:
- 22,5 dkg Kalifa datolya magozott
- 17 dkg Bertalan akácméz
- 1 ek TrendVit chia mag
- 1 ek Natura lenmag
- 1 csipet TrendaVit himalaya só
- 11 dkg It’s Us Naturbit zabpehely
- 10 dkg Kalifa hántolt natúr pisztácia
- 12 dkg Nuts&Berries liofilizált tőzegáfonya
Elkészítés:
A kimagozott datolyát, a mézet, a chia és a lenmagot, valamint a zabpehely felét aprítógépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a pisztáciát, a tőzegáfonyát és a maradék zabpelyhet. Képlékeny masszává dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percig.
A masszából kb. 30 db diónyi golyót gömbölyítünk a tenyerünkben, majd jól záródó dobozba csomagoljuk.