2023. szeptember 4.
Egy ragyogó, aranyló őszi melegítő latte Alpro Barista Zabitallal, nem csak ősszel!
Hozzávalók:
- 500 ml Alpro Barista Zabital + 100ml a habosításhoz
- 300 g sütőtökpüré (konzerv is megfelel)
- fél evőkanál fűszerkeverék (DIY: keverj össze 4 teáskanál őrölt fahéjat + 2 teáskanál őrölt gyömbért + 1 teáskanál őrölt szegfűszeget + fél teáskanál őrölt szerecsendiót)
- 2 evőkanál agavészirup
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 csésze espresso
Elkészítés:
1. Egy kis edényben melegítsd fel az Alpro Barista Zabitalt a sütőtökpürével, a sütőtökfűszerrel, az agavesziruppal és a vaníliakivonattal. Az egészet épp csak forrald fel, majd vedd le a tűzről.
2. Kézi robotgéppel turmixold, amíg igazán sima és selymes nem lesz. Add hozzá az espressokat.
3. A hab elkészítéséhez a maradék 100ml Alpro Barista Zabitalt tedd egy hőálló kancsóba, és óvatosan melegítsd fel (forró víz felett). Kézi habosítóval habosítsd fel (vagy használj gépet, ha van).
4. Oszd szét a sütőtökös keveréket két nagy bögrébe. Adj hozzá egy kanálnyit a korábban elkészített habosított Zabitalból, és szórd meg egy kis fűszerrel.
5. Most pedig nincs más dolgod, mint bekuckózni és élvezni ezt a finom fűszeres italt.