Ahogy az érett szilvát egy picit megsütöd, mennyeien krémes és édes finomságot kapsz, amit az omlós, puha tészta tesz tökéletessé. Egyszerűen ki kell próbálnod!
Hozzávalók:
- 100 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 3 db tojás
- 120 gramm xilit
- 1 csipet só
- 6 gramm sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 1 kávéskanál vaj vagy kókuszolaj (a tortaforma kikenéséhez)
- 400 gramm kockázott kék szilva
- 2 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki és kockázd fel. Tedd félre.
Vajazz ki egy csatos tortaformát. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával verd kemény habbá. Tedd félre.
A sárgáját tedd egy másik keverőtálba és add hozzá a xilitet, a fahéjat, majd keverd habosra egy kanállal. Add hozzá a lisztet, a sütőport és a vizet is. Majd keverd hozzá a felvert kemény habot.
Töltsd az egészet az előkészített csatos tortaformába. Halmozd a tetejére a szilvát. Süsd 180 °C-os sütőben (alsó és felső, légkeveréses sütésen) 20 percig.
Ha elkészült, akkor vedd ki a sütőből, és a tortaformában hagyva hűtsd ki. Ha kihűlt, vedd le róla a formát és szeleteld fel.