Paradicsomos rakott penne
Hozzávalók
- 1 doboz MYyummy Fehérjében gazdag penne
- 300 g Aranyfácán passzírozott paradicsom
- 500 g csíkozott csirkemell / vagy 300 g vegán helyettesítő
- 1 fej vöröshagyma kockára vágva
- 100 g Violife Növényi készítmény gouda
- 3 ek biogold Hidegen sajtolt repceétolaj
- Fűszerész Olasz fűszerkeverék
- TrendaVit Himalája kristálysó
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük és félretesszük.
Serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük a vöröshagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet vagy a vegán helyettesítőt és tovább hevítjük. Két perc múlva, gyakori keverés mellett beleöntjük a passzírozott paradicsomot. Sóval és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Mikor felforrt, hozzáadjuk a főtt penne tésztát, összekeverjük és egy tűzálló edénybe tesszük.
Tetejére szórjuk a gouda növényi készítményt. 160°C-os, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
+ Tipp:
Ízlés szerint pirított fenyőmagot is szórhatunk rá tálaláskor.
Karácsonyi vendégváró sütemény
Hozzávalók
- 500 g MYyummy Vegán, cukormentes piskótaliszt keverék
- 270 ml víz
- 2 ek TrendaVit kókusz olaj
- 300 g magozott meggy
- 1 mk Greenmark bio mézeskalács fűszerkeverék
- 200 g Naturfood diákcsemege
Elkészítés
A meggy kivételével minden hozzávalót összekeverünk. Az igy kapott masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük. Rászórjuk a meggyet. 180°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
+Tipp:
Ha a gyümölcskenyér hangulatát szeretnénk idézni. Keverjünk a masszában 200 g Naturfood diákcsemegét. Ügyeljünk rá, hogy a sütési idő, így 5-10 perccel hosszabb lehet.