A hónap menüje - december

2023. december 1.

Paradicsomos rakott penne

Hozzávalók

  • 1 doboz MYyummy Fehérjében gazdag penne
  • 300 g Aranyfácán passzírozott paradicsom
  • 500 g csíkozott csirkemell / vagy 300 g vegán helyettesítő
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 100 g Violife Növényi készítmény gouda
  • 3 ek biogold Hidegen sajtolt repceétolaj
  • Fűszerész Olasz fűszerkeverék
  • TrendaVit Himalája kristálysó

Elkészítés

A tésztát enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük és félretesszük.

Serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük a vöröshagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet vagy a vegán helyettesítőt és tovább hevítjük. Két perc múlva, gyakori keverés mellett beleöntjük a passzírozott paradicsomot. Sóval és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Mikor felforrt, hozzáadjuk a főtt penne tésztát, összekeverjük és egy tűzálló edénybe tesszük.

Tetejére szórjuk a gouda növényi készítményt. 160°C-os, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

+ Tipp:
Ízlés szerint pirított fenyőmagot is szórhatunk rá tálaláskor.

Karácsonyi vendégváró sütemény

Hozzávalók

  • 500 g MYyummy Vegán, cukormentes piskótaliszt keverék
  • 270 ml víz
  • 2 ek TrendaVit kókusz olaj
  • 300 g magozott meggy
  • 1 mk Greenmark bio mézeskalács fűszerkeverék
  • 200 g Naturfood diákcsemege

Elkészítés

A meggy kivételével minden hozzávalót összekeverünk. Az igy kapott masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük. Rászórjuk a meggyet. 180°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

+Tipp:
Ha a gyümölcskenyér hangulatát szeretnénk idézni. Keverjünk a masszában 200 g Naturfood diákcsemegét. Ügyeljünk rá, hogy a sütési idő, így 5-10 perccel hosszabb lehet.