A hónap menüje - január - MediLine

2024. január 3.

Poke bowl rizstésztával

Hozzávalók:

  • 1 csomag rizstészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag tofu
  • 2 dl GM szójaszósz
  • 1 marék mungóbabcsira
  • 1 db főtt cékla
  • 5 dkg kígyóuborka
  • 1 marék koriander
  • 1 kiskanál chili
  • 1 marék apróra vágott mogyoró

Elkészítés:

Elsőként főzzük meg a rizstésztát: forraljunk vizet, majd vegyük le a tűzhelyről, és áztassuk bele a tésztát a csomagoláson jelzett ideig. Ha megpuhult, szűrjük le, öntsünk rá egy kanál olívaolajat, hogy ne ragadjon össze. Közben melegítsünk egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a 2×1 cm-es darabokra vágott tofut.Ha kész, tegyük félre. A kígyóuborkát vágjuk 4 részletbe, és vágjunk belőle nem túl széles szeleteket. A főtt céklával tegyük ugyanezt. Állítsuk össze a tálakat: a tál aljára tegyünk tésztát. A tetejére halmozzunk tofut, mungóbabcsirát, céklát, kígyóuborkát, majd öntsük le az egészet szójaszósszal. Szórjuk meg ízlés szerint korianderrel, és az apróra vágott, pirított mogyoróval ízlés szerint chilivel.

Gluténmentes pisztáciás keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg kölesliszt
  • 10 dkg gluténmentes zabpehely-
  • liszt
  • ½ csomag gluténmentes sütőpor
  • só, bors, fokhagymapor, izlés szerint szárított zöldfűszer
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • ½ dl növényi tej
  • 50 g durvára tort pisztácia

Elkészítés:

A szárazanyagokat keverjük össze, majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá, gyúrjuk tésztává.

Sodrófával dolgozzuk el a tésztánkat, majd szaggassunk tetszőleges formákat belőle. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig süssük.