Poke bowl rizstésztával
Hozzávalók:
- 1 csomag rizstészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag tofu
- 2 dl GM szójaszósz
- 1 marék mungóbabcsira
- 1 db főtt cékla
- 5 dkg kígyóuborka
- 1 marék koriander
- 1 kiskanál chili
- 1 marék apróra vágott mogyoró
Elkészítés:
Elsőként főzzük meg a rizstésztát: forraljunk vizet, majd vegyük le a tűzhelyről, és áztassuk bele a tésztát a csomagoláson jelzett ideig. Ha megpuhult, szűrjük le, öntsünk rá egy kanál olívaolajat, hogy ne ragadjon össze. Közben melegítsünk egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a 2×1 cm-es darabokra vágott tofut.Ha kész, tegyük félre. A kígyóuborkát vágjuk 4 részletbe, és vágjunk belőle nem túl széles szeleteket. A főtt céklával tegyük ugyanezt. Állítsuk össze a tálakat: a tál aljára tegyünk tésztát. A tetejére halmozzunk tofut, mungóbabcsirát, céklát, kígyóuborkát, majd öntsük le az egészet szójaszósszal. Szórjuk meg ízlés szerint korianderrel, és az apróra vágott, pirított mogyoróval ízlés szerint chilivel.
Gluténmentes pisztáciás keksz
Hozzávalók:
- 20 dkg kölesliszt
- 10 dkg gluténmentes zabpehely-
- liszt
- ½ csomag gluténmentes sütőpor
- só, bors, fokhagymapor, izlés szerint szárított zöldfűszer
- 2 db tojás
- 3 evőkanál kókuszzsír
- ½ dl növényi tej
- 50 g durvára tort pisztácia
Elkészítés:
A szárazanyagokat keverjük össze, majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá, gyúrjuk tésztává.
Sodrófával dolgozzuk el a tésztánkat, majd szaggassunk tetszőleges formákat belőle. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig süssük.