A Hónap menüje - február

2024. február 5.

Fűszeres lencsés szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 tk Lakshmy fokhagymapor
  • Maeve extra olívaolaj spray
  • 1 konzerv Globus gőzben párolt lencse (310 g)
  • 1 marék Greenmark bio dióbél
  • 1 tk Lakshmy rozmaring
  • 1 tk Lakshmy kakukkfű
  • só, bors
  • 1 mk Lakshmy füstölt paprika
  • 1 mk Alce Nero Modenai bio balzsamecet

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk kevés olívaolajon. A lencsét megmossuk, leszűrjük, és egy aprítóba rakjuk a dióval és a hagymával együtt, majd alaposan összedolgozzuk. Az olívaolajból először csak 1 evőkanállal adjunk hozzá, így rusztikusabb állagú lesz, de ha krémesebbre szeretnénk, adjunk hozzá még olívaolajat, és újból aprítsuk le.

Lencsefasírt

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg Vegabond vöröslencse
  • 12,5 dkg Maroni hámozott gesztenye snack
  • 4,5 dkg Naturmind gluténmentes zabpehely
  • 6 dkg Naturmind gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 tk Lakshmy fokhagymapor
  • 1 tk Erdészné vöröshagyma granulátum
  • 2,5 tk Lakshmy kakukkfű
  • 1 tk Lakshmy fokhagyma granulátum
  • 2 tk TrendaVit Himalája kristálysó
  • 65 ml Rex cukormentes ketchup

Elkészítés:

A lencsefasírt elkészítéséhez elsőként átmossuk a vöröslencsét, majd leszűrjük. Egy lábosba tesszük, majd 1 teáskanál kakukkfűvel és fokhagymaporral puhára főzzük. Miután elkészült, leszűrjük.

A gesztenyét, a zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a maradék kakukkfüvet, a fokhagymát, a vöröshagymaport és a sót egy késes aprítóba tesszük, majd homogén állagúvá aprítjuk, daráljuk.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lencsét a gesztenyés zabliszttel, és egy téglalap alakú sütőformába (vagy őzgerinc formába) tesszük, a tetejét elsimítjuk. Utolsó lépésként megkenjük ketchuppal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.