Fűszeres lencsés szendvicskrém
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 1 tk Lakshmy fokhagymapor
- Maeve extra olívaolaj spray
- 1 konzerv Globus gőzben párolt lencse (310 g)
- 1 marék Greenmark bio dióbél
- 1 tk Lakshmy rozmaring
- 1 tk Lakshmy kakukkfű
- só, bors
- 1 mk Lakshmy füstölt paprika
- 1 mk Alce Nero Modenai bio balzsamecet
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk kevés olívaolajon. A lencsét megmossuk, leszűrjük, és egy aprítóba rakjuk a dióval és a hagymával együtt, majd alaposan összedolgozzuk. Az olívaolajból először csak 1 evőkanállal adjunk hozzá, így rusztikusabb állagú lesz, de ha krémesebbre szeretnénk, adjunk hozzá még olívaolajat, és újból aprítsuk le.
Lencsefasírt
Hozzávalók:
- 22,5 dkg Vegabond vöröslencse
- 12,5 dkg Maroni hámozott gesztenye snack
- 4,5 dkg Naturmind gluténmentes zabpehely
- 6 dkg Naturmind gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 tk Lakshmy fokhagymapor
- 1 tk Erdészné vöröshagyma granulátum
- 2,5 tk Lakshmy kakukkfű
- 1 tk Lakshmy fokhagyma granulátum
- 2 tk TrendaVit Himalája kristálysó
- 65 ml Rex cukormentes ketchup
Elkészítés:
A lencsefasírt elkészítéséhez elsőként átmossuk a vöröslencsét, majd leszűrjük. Egy lábosba tesszük, majd 1 teáskanál kakukkfűvel és fokhagymaporral puhára főzzük. Miután elkészült, leszűrjük.
A gesztenyét, a zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a maradék kakukkfüvet, a fokhagymát, a vöröshagymaport és a sót egy késes aprítóba tesszük, majd homogén állagúvá aprítjuk, daráljuk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lencsét a gesztenyés zabliszttel, és egy téglalap alakú sütőformába (vagy őzgerinc formába) tesszük, a tetejét elsimítjuk. Utolsó lépésként megkenjük ketchuppal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.