Ha február, akkor farsang. Ha farsang, akkor pedig elmaradhatatlan a fánk. Próbáld ki te is az alábbi gluténmentes verziót, amit néhány hozzávalóval, könnyedén elkészíthetsz.
Hozzávalók:
- 300 g Schär Kenyérliszt Mix B
- 50 g TrendaVit eritrit
- 1 csipet TrendaVit Himalája kristálysó
- 4 g porélesztő
- 25 g Koko kókuszmargarin
- 200 ml Koko kókusztej ital natúr
- 1 db tojás
- TrendaVit kókuszolaj
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük az eritrittel, sóval, porélesztővel, majd hozzáadjuk a felmelegített kókusztej italt, olvasztott margarint, tojást, és robotgép dagasztófejével alaposan összedolgozzuk a tésztát. Letakarva 30 percig pihentetjük. Olajozott felületen kinyújtjuk (kb. 1 cm vastagságúra), majd kiszaggatjuk a fánkokat.
A fánkok közepébe ujjunk segítségével mélyedést nyomunk, majd egy tepsin a sütőbe tesszük, és 40 fokon kb. 30 percig kelesztjük őket. Kókuszolajat hevítünk, majd mélyedéssel lefelé beletesszük a fánkokat, és mindkét felüket aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, majd ízlés szerint magában vagy cukormentes lekvárral tálaljuk.