Gluténmentes fánk - MediLine

2024. február 6.

Ha február, akkor farsang. Ha farsang, akkor pedig elmaradhatatlan a fánk. Próbáld ki te is az alábbi gluténmentes verziót, amit néhány hozzávalóval, könnyedén elkészíthetsz.

Hozzávalók:

  • 300 g Schär Kenyérliszt Mix B
  • 50 g TrendaVit eritrit
  • 1 csipet TrendaVit Himalája kristálysó
  • 4 g porélesztő
  • 25 g Koko kókuszmargarin
  • 200 ml Koko kókusztej ital natúr
  • 1 db tojás
  • TrendaVit kókuszolaj

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük az eritrittel, sóval, porélesztővel, majd hozzáadjuk a felmelegített kókusztej italt, olvasztott margarint, tojást, és robotgép dagasztófejével alaposan összedolgozzuk a tésztát. Letakarva 30 percig pihentetjük. Olajozott felületen kinyújtjuk (kb. 1 cm vastagságúra), majd kiszaggatjuk a fánkokat.

A fánkok közepébe ujjunk segítségével mélyedést nyomunk, majd egy tepsin a sütőbe tesszük, és 40 fokon kb. 30 percig kelesztjük őket. Kókuszolajat hevítünk, majd mélyedéssel lefelé beletesszük a fánkokat, és mindkét felüket aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, majd ízlés szerint magában vagy cukormentes lekvárral tálaljuk.