2024. április 4.
A tészta mindig jó ötlet, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. Próbáld ki az alábbi zöldséggel teli, gluténmentes verziót, imádni fogod!
Hozzávalók:
- 1 db brokkoli
- 100 g natúr krémsajt
- 1 kk fokhagymapor
- 1 csipet chili
- 1 csipet őrölt bors, só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 30 g reszelt parmezán +a tetejére
- 200 g Avena GoFit zab fusilli
- 6 db koktélparadicsom
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük forrástól számítva 2 percet, majd szűrjük le és folyóvíz alatt öblítsük át.
Főzzük a brokkolit 10-12 percig. Készítsünk mellé egy tálban jéghideg vizet, majd a roppanósra főtt brokkolit emeljük át, így szép zöld színe marad. A főző vizet tegyük félre, ezzel hígítsuk a krémet ízlés szerint.
A brokkolit tegyük egy késés aprítóba, adjuk hozzá a sajtkrémet, a fűszereket, a reszelt parmezánt, a petrezselymet és turmixoljuk simává. Állítsuk be a kívánt sűrűséget a félretett vízzel.
A paradicsomokat félbevágva, sütőben süssük pár perc alatt meg.
Egy serpenyőben keverjük össze a tésztát, a krémet és melegítsük össze.
Tálaljuk sült paradicsommal és reszelt parmezánnal.