Gluténmentes brokkolikrémes tészta

2024. április 4.

A tészta mindig jó ötlet, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. Próbáld ki az alábbi zöldséggel teli, gluténmentes verziót, imádni fogod!

Hozzávalók:

  • 1 db brokkoli
  • 100 g natúr krémsajt
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 csipet chili
  • 1 csipet őrölt bors, só
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 30 g reszelt parmezán +a tetejére
  • 200 g Avena GoFit zab fusilli
  • 6 db koktélparadicsom

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben főzzük forrástól számítva 2 percet, majd szűrjük le és folyóvíz alatt öblítsük át.

Főzzük a brokkolit 10-12 percig. Készítsünk mellé egy tálban jéghideg vizet, majd a roppanósra főtt brokkolit emeljük át, így szép zöld színe marad. A főző vizet tegyük félre, ezzel hígítsuk a krémet ízlés szerint.
A brokkolit tegyük egy késés aprítóba, adjuk hozzá a sajtkrémet, a fűszereket, a reszelt parmezánt, a petrezselymet és turmixoljuk simává. Állítsuk be a kívánt sűrűséget a félretett vízzel.
A paradicsomokat félbevágva, sütőben süssük pár perc alatt meg.
Egy serpenyőben keverjük össze a tésztát, a krémet és melegítsük össze.
Tálaljuk sült paradicsommal és reszelt parmezánnal.