2024. április 6.
Gluténmentes fánk? Létezik! Próbáld ki szuper csörögefánk receptünket, garantáltan az egyik kedvenced lesz!
Hozzávalók:
- 290 g it’s us it’s us miklos’ universal plus mix lisztkeverék prebiotikus cikóriainulinnal
- 40 g porcukor
- 12 g vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 db M-es méretű tojássárgája
- 220 g tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom leve
- 1 evőkanál alkohol (rum, vodka, pálinka stb.)
- 1 evőkanál rumaroma (ha rummal készül, akkor ez nem kell)
- 50 g lágy vaj vagy margarin
Sütéshez:
- 1 l olaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót mérjük egy keverőtálba és a keverőgép dagasztó spiráljával (vagy akár kézzel) alaposan dolgozzuk ki a tésztát.
Kevés rizsliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát, csomagoljuk fóliába és pihentessük fél órát. Egy nagy lábosban melegítsük fel az olajat. A tésztát osszuk két egyenlő részre, így könnyebb vele dolgozni. Nyújtsuk kb. 3 mm vékonyra, derelyevágó segítségével vágjuk rombusz alakúra. A közepén ejtsünk egy hosszúkás bemetszést és az egyik csücskét ezen bújtassuk át.
Meleg, de nem túl forró (kb.170 fokos) olajban süssük ropogósra mindkét oldalukat. A megsült fánkokat szedjük konyhai papírtörlőre.
Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk ízlés szerint a kedvenc lekvárunkkal.
Jó étvágyat hozzá!