Gluténmentes fánk? Létezik! Próbáld ki szuper csörögefánk receptünket, garantáltan az egyik kedvenced lesz!
Az összes hozzávalót mérjük egy keverőtálba és a keverőgép dagasztó spiráljával (vagy akár kézzel) alaposan dolgozzuk ki a tésztát.
Kevés rizsliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát, csomagoljuk fóliába és pihentessük fél órát. Egy nagy lábosban melegítsük fel az olajat. A tésztát osszuk két egyenlő részre, így könnyebb vele dolgozni. Nyújtsuk kb. 3 mm vékonyra, derelyevágó segítségével vágjuk rombusz alakúra. A közepén ejtsünk egy hosszúkás bemetszést és az egyik csücskét ezen bújtassuk át.
Meleg, de nem túl forró (kb.170 fokos) olajban süssük ropogósra mindkét oldalukat. A megsült fánkokat szedjük konyhai papírtörlőre.
Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk ízlés szerint a kedvenc lekvárunkkal.
Jó étvágyat hozzá!